sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

The Devil's Rock


 Päivää ennen Normandian maihinnousua liittoutuneiden kommandot tekevät sabotaasi-iskuja Kanaalin saarilla vetääkseen huomion pois tulevan maihinnousun alueelta. Yksi iskujen kohteista on Foraun saari jonne lähetetyt kaksi Uusi-Seelantilaista sotilasta eivät yllätyksekseen löydä vastarintaa mutta he löytävät jotain jota ei ole tarkoitettu tähän maailmaan.

 Natsit, nuo evoluution umpikujat, tutkivat paljon okkultistisia asioita ennen sotaa sekä sen aikana ja tukivat omaa ns Arjalaisen rodun paremmuutta millon milläin muinaisella kirjoituksella. No, hullujahan koko sakki olikin mutta kohtalaista kauhuviihdettä tämän Himmlerin perustaman koneiston osan edesauttamuksista on kumminkin poikinut (mm Outpost).

 Eikä The Devil's Rock ole yhtään hassumpi vaikka leffa hiukan tylsähkö ja dialogipainotteinen paikoitellen onkin. Mutta vaikka tämä tylsähkö paikoitellen onkin niin suoranaisesti tylsä tämä ei kumminkaan ole sillä dialogi on hyvää ja onneksi niitä suoltavat harvat näyttelijätkin ovat suhteellisen taattua laatua Uudesta-Seelannista.

 Osa Natsien Atlantin Vallia toimii hyvin tapahtuma paikkana (Kuvauspaikkana oli kumminkin studio Wellingtonissa) ja efektipuolikin on ollut hyvin hallussa (ohjaaja Paul Campion on taustaltaan visuaalisten efektien puolelta ja WETA on hoitanut maskeeraukset) eikä hyvät sekä veriset kuolemat ainakaan haittaa asioita.

 Leffan ongelma onkin suhteellisen monesti ennenkin nähty perustarina mutta laadukas toteutus pelastaa elokuvaa paljon ja tämä onkin jälleen kerran hyvä osoitus siitä että jos on oikeasti intoa sekä taitoa tehdä elokuvia niin ei siihen tarvita helvetillistä budjettia vaan homma onnistuu huomattavasti vähemmälläkin.

7/10

IMDb

The Devil's Rock

DVDCompare

DVD

Trailer (Koko leffa)

The Devil's Rock

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti