sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Cthulhu Mansion


 Huvipuistossa tapahtuneen pienen murhan ja pahoinpitelyn jälkeen joukko narkkinilkkejä tarvitsee piilopaikan. Aseella uhkailun jälkeen apinat päätyvät taikuri Chandun Cthulhuksi nimettyyn kartanoon mutta kuinkas ollakaan, taikuri on jotain muuta kuin pelkkä silmänkääntäjä ja talossa on synkkiä salaisuuksia.

 "Inspired by the Writings of H.P. Lovecraft". Niin tämän La Mansión de los Cthulhun alkuteksteissä väitetään ja näkyy julisteessakin olevan miehen nimi. No, on nimessä Cthulhu ja joo on leffassa kirjakin jonka nimenä on pelkästään tuo kyseisen Suuren Muinaisen nimi. Sittenpä onkin muutama todella hutera viittaus kyseisen kirjailijan luomuksiin (sekä pienet E.A. Poe kumartelut) ja loppu onkin jokseenkin p*skaa.

 Näyttelijöistä ei lahjakkuuksia löydy (poikkeuksena viime vuonna kuollut ikächarmi pisteitä saava Frank Finlay) ja vaikka ohjaaja/käsikirjoittaja J.P. (R.I.P.) Simonilla jotain visuaalista silmää löytyikin niin vain roskaa hän sai aikaiseksi urallaan, kieltämättä ainakin The Rift ja Slugs: The Movie on hyvää, ja "hyvin" tehtyä, roskaa.

 Lovecraftin nimeä on hyödynnetty jo vuosia eri tasoisissa elokuvissa mutta tällaisessa tekeleessä käytettynä v*tutus käyrä on korkealla ja käyrä lähti nytkähtelemään nousuun heti alun pentagrammi/risti symboliikan myötä. Tuo saattaa avautua vain Lovecraftinsa lukeneille eli muille tiedoksi niin noilla symboleilla ei ole hitonkaan tekemistä Lovecraftin kanssa mutta nuo kliseet on helpompi useampien ymmärtää kuin Yellow Sign, Elder Sign tai joku muu miehen teksteissä mainittu ja joskus jopa kuvailtukin merkki.

 Mitäpä tähän loppuun voi sanoa? Cthulhu Mansion ei ole ihan täysi susi mutta ei tämä kieltämättä kauaksi siitä jää eli hyvää roskaa haluaville suosittelen jotain muuta, vaikka noita jo mainittuja Simonin elokuvia. Muille en suosittele mitään, elokuvien hyvyys on kumminkin suhteellista joten katsokaa mitä haluatte.

2/10

IMDb

Cthulhu Mansion

DVDCompare

-----

Trailer (Toisin sanoen kohtaus elokuvasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti