maanantai 26. tammikuuta 2015

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings - Unrated


 Glenvillen Parantola, Länsi-Virginia, 1974. Osa parantolan potilaista on sisäsiittoisuuden vuoksi epämuodostuneita hulluja ja heistä pahimmat ovat kolme poikaa jotka olivat syöneet omat vanhempansa eivätkä he tunne kipua. Tietenkin pojat pääsevät pakenemaan ja vapauttavat siinä samalla muutkin potilaat jota seuraa verilöyly. Vuosia myöhemmin joukko opiskelijoita eksyy moottikelkkaillessa ja pimeys sekä lumimyrsky ajaa heidät hakemaan suojaa suuresta, suljetusta parantolasta.

 Tämä neljäs Wrong Turn on prequel, esiosa joka kertoo ainakin osittain aikaisemmissa osissa nähtyjen kannibaalien menneisyydestä sekä aloittaa uuden trilogian. ja IMDb: n tiedoista puuttuu se että tämäkin julkastiin suoraan kotiteatterihin kakkosen ja kolmosen tapaan. Declan O´Brien jatkaa käsikirjoittajana sekä ohjaajana eikä mies onnistu tälläkään kertaa hyvin mutta paremmin kumminkin kuin hänen tekemän kolmannen (NurinaNurkka) osan kohdalla. Hahmot ovat parempia ja näyttelijöilläkin on edes jonkun verran taitoja, myös talvinen ympäristö tarjoaa edes hiukan persoonallisuutta kokonaisuuteen.

 Mutta tälläkään kertaa mistään tunnelmasta ei juurikaan voi puhua ja tarina etenee kuin juna tutulla radallaan. Niinkuin tietysti monessa muussakin vastaavassa elokuvassa mutta monissa niistä on kumminkin joku koukku, kuten vaikka mielenkiintoinen tappaja mitä nämä kannibaali veljekset eivät todellakaan ole ja vaikka heidän tekemissään tapoissa jälleen kerran kekseliäisyyttä onkin niin osa niistä menee huonolla tavalla naurettavuuden rajoille.

 Vaikka jatko-osia on ollut niin pitkään kuin on ollut elokuviakin niin tuntuu että nykyään niitä on enemmän kuin muita, näin ei tietenkään ole mutta kun tuntuu niin tuntuu, ja mitään omaa ei enää uskalleta tehdä. Toivottavasti tilanne vielä joku päivä korjaantuu mutta en oikein jaksa uskoa moiseen ihmeeseen.

5/10

IMDb

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings

DVDCompare

DVD

BluRay



Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti