lauantai 10. tammikuuta 2015

The Tale of Despereaux


 Dorin valtakunnan suurin juhlapäivä on Keittopäivä jolloin kokki Andre paljastaa uusimman ja makoisimman luomuksensa. Tällä kertaa päivän onnistuu kumminkin vahingossa pilaamaan hyvätahtoinen rotta Roscuro sillä seurauksella että keitosta tulee laitonta ja rotista lainsuojattomia. Valtakunnasta katoaa elämänilo vaikka unelmat jäävätkin elämään ja tällaiseen maailmaan syntyy Despereaux, pieni ja isokorvainen hiiri joka ei osaa pelätä niinkuin muut lajitoverinsa. Hän on myös utelias sekä rohkea ja Hiirimaailma pitää häntä outona sillä millainen hiiri piirtelee kissojen kuvia kouluvihkoonsa tai lukee kirjoja niiden syömisen sijaan? Erilaisuutensa vuoksi Despereaux karkoitetaan Dorin tyrmiin joissa rohkeus onkin tarpeen.

 Kate DiCamillon kirjaan perustuva The Tale of Despereaux julkaistiin aikana jolloin animaatioita tuli liukuhihnalta, jokaisen studion yrittäessä uutta kassamagneettia. Universal on tietysti sellaisia saanut animaatioidenkin saralla mutta The Tale of Despereaux ei ole yksi niistä, syystäkin. Elokuva ei etene millään ja kokonaisuus junnaa todella pahasti mikä on outoa sillä varsinaiseti tylsää hetkeä tässä ei ole. Kyvyttömyys saada hyvän juonen kulku jouhevaksi on sääli sillä tarinassa on piirteitä joita animaatioissa ei ole juurikaan nähty vuosikymmeniin, joitain ei taas koskaan.

 Nimekkäät ääninäyttelijät ovat laadukkaita (Kyllä, jopa Matthew Broderick vaikka miehen maneerit tulevatkin läpi jopa äänen kautta) ja vaikka animointi ei olekaan sieltä parhaimmasta päästä niin kyllä silmät tätä kesti katsoa, pää tosin ei.

4/10

IMDb

The Tale of Despereaux

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti