sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Day of the Dead 2: Contagium


 Ravensiden sotilastukikohta, Pennsylvania, 1968. Tukikohdan sairaalassa on päässyt valloilleen virus joka yrityksistä huolimatta pääsee alueen ulkopuolelle, tosin suljettuna termospulloon joka katoaa maastoon. Hyppäys nykypäivään (2005) ja sotilastukikohdan paikalla on mielisairaala jonka potilaat onnistuvat löytämään pullon ja avaamisen jälkeen viruksella ei ole ongelmia levitä suljetussa rakennuksessa.

 Day of the Dead 2: Contagium on "jatko-osa" George A. Romeron Day of the Deadille (IMDb). Eli tämän pitäisi olla osa Romeron zombie-maailmanloppua mutta en kuollaksenikaan ymmärrä miten tätä tekelettä on saatu levittää tällä nimellä. Yksi suuri ero Romeron teoksiin on tietysti tyystin erilainen epidemian alkaminen ja sen seuraukset mutta suurin ero on se että toisin kuin George A.: n alkuperäinen trilogia niin tämä on heikko esitys ja vaikka Romeron uudempi trilogia on parhaimmillaankin vain kohtalainen niin kyllä sekin tämän tekeleen voittaa. No, moni on varmaan tämän nimen perusteella katsonutkin, itse katsoin sen takia että kyseessä on zombie-elokuva.

 Osasin kyllä odottaa ettei tällä mitään tekemistä Day of the Deadin kanssa ole mutta jotain näin huonoa en osannut odottaa vaikka tämän ohjaajat ovatkin Creepshow 3: n (IMDb) kaltaisen tekeleen takana. Elokuva on huonosti ohjattu ja vaikka käytännön efektit pääosin toimivatkin niin CGI on todella surkeaa, joskin vähän käytettyä. Juonta ei juurikaan ole, harvoinpa tämän alagenren edustajissa toisaalta onkaan, mutta kun näyttelijöiden suoritukset on tuskastuttavan ala-arvoisia niin silloin alkaa helposti kiinnittämään huomiota myös muihin puutteisiin. Tosin ne draaman yritykset joita käsikirjoituksessa on nostaa raivoa korvien välissä entistä enemmän.

 Pienet viittaukset muihin zombie-elokuviin (mm sairaalan yhden osaston nimi on Romero) on ilmeisesti tarkoitettu kunnianosoituksiksi mutta jos tarkoituksena on ratsastaa merkkiteoksien maineella sekä kunnioittaa mestareita niin Clavell/Dudelson ohjaajakaksikon olisi pitänyt tehdä parempi elokuva, ei tällaista roskaa. Tämäkin "löytö" joutaa takaisin kiertoon, hyllyyn sopii jälleen jotain uutta ja parempaa tilalle.

2/10

IMDb

Day of the Dead 2: Contagium

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti