perjantai 30. tammikuuta 2015

Enemy Mine


 Tämän vuosituhannen loppuun mennessä ihmiset ovat oppineet elämään keskenään rauhassa. Universumin tutkimisen myötä ihmiset saivat kumminkin uuden vihollisen joiden vuoksi osa meistä on jatkuvasti avaruudessa valmiina puolustautumaan hyökkääjiä vastaan mutta kun Willis tekee erään taistelun aikana pakkolaskun läheiselle planeetalle niin siellä hänen ainoana seuralaisenaan on saman kohtalon kokenut vihollisrodun edustaja Jeriba. Pian he huomaavat että joskus on parempi pitää vihollinen lähellä.

 Barry Longyearin novelliin (lukematta) perustuvaa Wolfgang Petersenin ohjaamaa Enemy Minea on mollattu todella paljon. Itse en ole vieläkään edes varma olinko tätä aikaisemmin nähnyt, ainakaan kokonaan, mutta jonkinlaisia muistikuvia jotkut kohtaukset kumminkin herättivät. Oli miten oli niin elokuva itsessään on mainettaan parempi vaikka ymmärrän haukkumisetkin sillä leffa on syvällisemmästä puolestaan huolimatta puhdasta B-scifiä musiikkeja sekä ILM: n tehosteita myöten ja veikkaankin että juuri tämä B-puoli on saanut monet haukkumaan teosta.

 Tai sitten tämän syvällisemmän puolen kornius joka kieltämättä välillä hymyilytti enkä usko että se on tekijöiden tarkoitus ollut. Myös joidenkin kohtausten ylidramaattisuus herätti väkisinkin hilpeyttä. Näyttelijöiden suoritukset toimi minulle hyvin ja ainoa puhtaasti negatiivinen piirre tässä oli kesto josta olisi saatu 10 minuuttia helpostikin pois.

 Jos et ole Enemy Minea koskaan katsonut siksi että olet kuullut tästä vain pelkkää huonoa niin unohda kuulopuheet ja anna elokuvalle mahdollisuus. Ainakin sitten jos pidät B-leffoista, jos et niin saattaa olla parempi että jätät katsomattomiin.

7/10

IMDb

Enemy Mine

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti