lauantai 31. tammikuuta 2015

StageFright: Aquarius


 Tanssiryhmä harjoittelee pöllönaamaria käyttävästä sarjamurhaajasta kertovaa The Night Owl esitystään ja ohjaajan mielestä huonolla menestyksellä. Koska ensi-ilta lähenee ja sijoittajat huohottavat niskaan niin teatterin ovet on lukittu jottei kukaan pääsisi ulos vaan harjoittelu jatkuu niin pitkään kunnes ohjaaja on tyytyväinen. Mutta kun pari ryhmän jäsentä livahtaa salaa käymään lääkärin luona niin palattuaan he tuovat tietämättään mukanaan päästään seonneen näyttelijän jota syytetään 16 ihmisen murhasta. 16 oli vasta alkua...

 Ohjaaja Michele Soavi aloitti uraansa viihdealalla näyttelijänä, mm A Blade in the Dark, mutta tie vei kameran taakse suhteellisen nopeasti. Kun jo aloitus tällä oli hyvä (ja jatkui hyvänä myös hänen toisella täyspitkällä The Churchilla) niin Soavista tuli pian kotimaassaan suosittu ja suosio jatkuu nykyäänkin. Ja ymmärrän kyllä sen sillä minäkin pidän miehen töistä, valitettavasti osa on näkemättä.

 StageFright on giallo ja paikoitellen todella synkkä ja tyly, jopa brutaali. Niinkuin tietysti giallot tuppaa olemaan mutta tämä menee vielä hieman joitain genre kavereitaan pidemmälle. Suljettu teatteri on tapahtuma paikkana toimiva ja tunnelma onkin leffassa hyvä, myös efektit täyttää tehtävänsä eikä näyttelijöissä moitittavaa ole. Murhaaja ei ole maskistaan huolimatta, ja osittain juurikin siitä syystä, tuttua tusina tavaraa vaan jotain edes hiukan omalaatuista on saatu aikaiseksi.

 Elokuvassa on realistisuus ongelmia, niinkuin liki kaikissa tämän lajityypin edustajissa on, mutta jälleen kerran minua ei moinen häirinnyt. Mutta vaikka olen giallo fani niin pakkohan se on myöntää: Giallo on  useasti vain hieno nimi slaherille sillä slasher tämä on, joistain hienostuneimmista piirteistään huolimatta.

7,5/10

PS: Viime vuonna julkaistu, mm Meat Loafin tähdittämä, Stage Fright ei ole tietääkseni remake tästä mutta ainakin trailereiden perusteella yhtäläisyyksiä tähän on, ainakin jonkun verran. Mutta se on pakko nähdä, Upcominghorrormoviesin mukaan tappaja nimittäin hoilailee Death Metallia.

IMDb

StageFright: Aquarius

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti