sunnuntai 21. syyskuuta 2014

The Trench - Bunker 2


 Sommen eturintaman juoksuhaudat, 1916. Sodan väsyttämät miehet ovat jatkuvassa valmius tilassa ja jokaisen hermot alkavat kiristyä huippuunsa tarkka-ampujien tähtäimien alla. Sotilaat odottavat suurta hyökkäystä jonka pitäisi alkaa muutaman päivän päästä mutta kaikki eivät selviä näkemään sitä päivää.

 The Trench on tehty 2 vuotta aikaisemmin kuin The Bunker (NurinaNurkka), sijoittuu eri sotaan ja eri paikkaan eikä elokuvilla yhtäläisyyksiä olekaan. Eli ainoa syy laittaa tätä levitykseen Bunker 2 nimellä on ratsastaa pientä menestystä saaneen elokuvan harteilla ja toivoa että pienen budjetin indie leffa saa sitä kautta huomiota. Tai ainakin minun omistamani Ruotsi-version kannessa lukee lisänä Bunker 2 ja se olikin ainoa syy miksi tämän aikoinaan hankin hyllyyni ja nyt, noin 5 vuotta myöhemmin, sain jopa katsottua teoksen.

 Ja myyntiinhän tämä menee vaikka kyseessä onkin kohtalainen draama sekä suhteellisen realistisen oloinen kuvaus elämästä juoksuhaudoissa. Tosin budjetin pienuus näkyy lavastuksessa sekä puvustuksessa sillä kaikki näyttää uudelta ja melkein käyttämättömältä eikä sotaa nähneeltä tai käytetyltä. Leffaa kantavana voimana onkin loistavat näyttelijät joista yksikään ei jää toisen varjoon eikä turhia hahmoja ole ja juuri siitä syystä tämän jaksoi katsoa kivuttomasti loppuun asti.

 Mutta vaikka The Trenchissä on paljon hyviäkin puolia niin tylsää katsottavaa tämä kumminkin on ja ainoa syy leffan katsomiseen onkin näyttelijöiden suoritukset sekä kiinnostus historiaa kohtaan vaikka siihen suosittelenkin enemmän kirjojen tutkimista kuin elokuvien katsomista.

6,5/10

IMDb

The Trench

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti