perjantai 26. syyskuuta 2014

Evilenko


 Kiovalainen opettaja Andrej Romanovic Evilenko pakotetaan eroamaan työstään 1984 sillä hänen käyttäytyminen erästä oppilasta kohtaan on kaikkea muuta kuin soveliasta. Eron jälkeen vakaumuksellisen kommunistin elämä lähtee synkille poluille ja kahdeksan vuotta kestävän murhaamisen aikana yli 50 lasta ja nuorta sekä heidän perheensä joutuvat kokemaan pahimman.

 Evilenko perustuu löyhästi Andrei Chikatilon (Wikipedia) elämään ja hän oli yksi aikamme pahimmista sarjamurhaajista. Yksi syy miksi hän sai tehdä tekojaan niinkin pitkään oli se että mies kuului kommunistiseen puolueeseen ja kun Chikatilo pidätettiin ensimmäisen kerran niin puoleen isot kihot vaativat miehen vapauttamista sillä puolueen jäsen ei voi tehdä moisia tekoja. Joten syyllistä etsittiin mm homoseksuaalien joukosta ja Rostovin Teurastaja sai jatkaa vielä vuosia. No, eipä kommunistinen järjestelmä ole koskaan käytännössä ollutkaan muuta kuin rikos ihmiskuntaa vastaan.

 Se miksi Chikatilon nimi (Joo joo, Chikatilokin on vain länsimaalainen versio miehen nimestä) on muutettu elokuvaan Evilenkoksi ei ole minulla tiedossa, ellei syynä ole se että tällä on vain vähän totuuden kanssa tekemistä muutenkin, mutta se taas on aivan sama sillä olipa nimi mikä tahansa niin elokuva on laiska, laahaava ja pahasti ylipitkä teos jonka käsikirjoituksessa ei ole juurikaan tolkkua ja muutamat juonen käänteet olisivat olleet melkein naurun arvoisia ellei tuska nousisi päällimmäiseksi tunteeksi. Näyttelijöistä Malcolm McDowell on ainoa jossa on uskottavuutta siinä missä muut yrittävät ilmeisesti päästä Keanu Reevesiksi Keanu Reevesin paikalle olemaan uusi epäuskottavuuden mestari. Myös ensikertalainen italialainen ohjaaja David Grieco on pahasti hakoteillä alusta loppuun.

 Jos laiskottaa etkä jaksa vaivautua etsimään Chikatilon tapauksesta tarkemmin tietoa niin katso mieluummin Citizen X (IMDb) joka on huomattavasti parempi sekä tosiasioille uskollisempi filmatisointi samasta aiheesta, tätä kannattaa vältellä.

3/10

IMDb

Evilenko

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti