torstai 4. syyskuuta 2014

Alien Raiders


 Buck Lake, Arizona. Hastings Market on sulkemassa oviaan päivän osalta mutta kauppaan tulee joukko naamioituneita ja aseistettuja roistoja jotka alkavat ampumaan ihmisiä suunnitelmallisesti. Suunnitelma menee tosin pieleen kun yksi tunkeilijoista kuolee ja poliisit tulevat paikalle mutta miksi ammuskelijat dokumentoivat tekemisiään? Ja miksi he tekevät ruumiinavauksia ampumilleen ihmisille?

 Näin joskus televisiosta osan Alien Raidersia mutta taidettiin ottaa silloin porukalla olutta niin keskittyminen elokuvaan ei ollut sieltä parhaasta päästä. Sen verran kumminkin kiinnitin huomiota että nimi jäi mieleen ja kun tämäkin tuli kirpparilla vastaan niin pitihän se ostaa. Tällä kertaa voi sanoa että onneksi sillä vaikka Alien Raiders ei ole huippuluokkaa tai klassikkomateriaalia niin persoonallinen ja hyvä tunnelmainen leffa kumminkin on eli oli onni kun näin tämän osittain aikaisemmin sillä kun elokuvan tuottajana on The Blair Witch Projectista tuttu Daniel Myrick jonka viimeisin ohjaus The Objective (NurinaNurkka) oli surkea esitys niin tuotos ei kuulu katsottavien kärkiryhmään.

 Suhteellisen tuntemattomat näyttelijät, no Mathew St. Patrick  teki itselleen nimeä arvostetussa Six Feet Underissa (IMDb), ovat uskottavia ja pieni budjetti on käytetty hyvin efektejä myöten vaikka editoinnissa onkin paikoitellen toivomisen varaa. Yllättävää kyllä Myrickin mukana olosta huolimatta elokuva ei ollutkaan mockumentary mutta leffan loppu on valitettavasti ennalta-arvattava ja jopa raivostuttava juurikin sen arvattavuuden vuoksi ja siitä täytyy rokottaa yksi piste.

 Jatko-osasta on liikkunut huhuja jo pidemmän aikaa ja ainakin erään haastattelun mukaan, joka oli tehty tämän julkaisun aikoihin, moinen oli tarkoitus tehdä alun perin aika pian tämän jälkeen. Sitä ei ole tietääkseni tulossa mutta en pistäisi vastaan vaikka tulisikin sillä materiaalia aiheesta riittäisi muuhunkin kuin vain tämän toistamiseen.

7/10

IMDb

Alien Raiders

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti