torstai 4. syyskuuta 2014

Solar Crisis


 Auringon piru on lämmittänyt palloamme pahasti ja nyt sitä tarkkailevat tiedemiehet ennustavat että tuloillaan oleva auringonpurkaus pyyhkisi kaiken elämän maan päältä. Tämän estämiseksi avaruuteen lähtee alus jonka miehistön tarkoituksena on viedä ennakoituun purkaukseen puhuva, tekoälyllä varustettu pommi Freddy joka räjähtäessään ohjaisi tuhon meistä pois päin. Kaikki eivät tosin usko että tuho on todellinen vaan näkee tilanteessa mahdollisuuden rahastukseen ja varmistaakseen rahan saannin he ovat valmiita tekemään kaikkensa ettei tehtävä onnistu.

 Solar Crisis on jäi vuonna 2013 kuolleen ohjaaja Richard C. Sarafianin viimeiseksi elokuvaksi mutta ohjaajan paikalla näkyy teksteissä surullisen kuuluisa Alan Smithee. Koska nimen takaa on toisinaan löytynyt kohtalaisia (NurinaNurkka) tai edes siedettäviä (IMDb) niin pitihän tälle mahdollisuus antaa. Tosin jo ensimmäisen vartin kohdalla alkoi käydä selväksi ettei mahdollisuutta olisi kannattanut antaa vaan se parempi vaihtoehto olisi ollut antaa jonkun muun viedä tämä kirpparilta kotiinsa. Kun oppisi joskus olemaan ostamatta edes hiukan mielenkiintoisen oloisia jos eurolla löytää tai edes lopettamaan katsomisen kesken. No, kolmas Transformers (IMDb) on jäänyt kesken jo neljä kertaa enkä usko palaavani enää sen pariin joten vanha koira saattaa vielä joku päivä oppia jotain uutta.

 Solar Crisis perustuu Takeshi Kawatan samannimiseen kirjaan ja mies toimii elokuvassa yhtenä tuottajista. Leffa on muutenkin suurelta osin japanilainen tuotanto kansainvälisellä ryhmällä mutta hyväähän se ei tästä tee. Ainoat siedettävät piirteet elokuvassa on maailmankuva sekä tehosteet, ainakin pääosin, eikä itse tarinakaan täysin susi ole mutta suurelta osin kammottavat suoritukset näyttelijöiltä ja leffan ala-arvoinen toteutus liian monella osa-alueella raivostuttaa alusta lähtien eikä suuret nimetkään tätä tekelettä pelasta. No, vilahtaa tässä Michael Berryman pienessä roolissa noin minuutin verran jos se jollekin merkitsee yhtä paljon kuin minulle.

2/10

IMDb

Solar Crisis

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti