torstai 4. syyskuuta 2014

Steel Frontier


 New Hopen asukkaat yrittävät sinnitellä tuhoutuneessa maailmassa ja aivan kuin elo ei olisi jo tarpeeksi vaikeaa niin heidän riesakseen saapuu joukko miehiä jotka kutsuvat itseään Death Ridereiksi eikä heitä kiinnosta ovatko he tervetulleita vai ei. Roistot ottavat kylän haltuunsa ja jos et liity joukkoon niin kohtalona on kuolema eikä toivoa paremmasta ole. Ei ennen kuin Death Riderit saavat kiinni miehen joka ei aio alistua ja kyllä kyläläisistäkin vielä kapinahenkeä löytyy.

 Steel Frontier on post-apokalyptinen elokuva joka yhdistelee Mad Maxiä westerneihin eikä yhdistelmä huono ole, ainakaan ideana paperilla. Toteutuksena taas jäädään tässäkin keskinkertaisuuden alapuolelle mutta yllättävän moni asia kumminkin toimii vaikka lisäbudjetti olisikin tehnyt terää. En siltikää usko että se olisi tästä hyvää tehnyt ellei rahan myötä olisi ymmärretty jättää käsikirjoituksesta pois joitain täysin turhia kohtauksia joilla ei ole saatu aikaan muuta kuin liikaa kestoa.

 Kahden ohjaajan käytöllä on ilmeisesti saatu kuvauspäivien määrät kuriin sillä muuta syytä en ratkaisuun keksi koska Volk ja Hart eivät olleet mitään varsinaisia yhteistyö kumppaneita vaan kyseessä oli tuottajien ratkaisu. En tiedä miten moinen on vaikuttanut näyttelijöiden suorituksiin mutta ainakin Bo Svenson on koko ajan hiukan tuskaisen oloinen ja sen näköinen että mies etsii pakotietä kuvauspaikalta. Syy tähän voi tietty olla että Svenson on tajunnut olevansa mukana huonossa tuotannossa vaikka niitä miehen töistä löytyy muitakin. Brion (R.I.P.) James kuuluu henkilökohtaisiin suosikkeihini vaikka tämä ei miehen kunnian hetkiin kuulukaan ja onpa stuntmies Kane (JASON V***N VOORHEES!) Hodderkin saanut pienen roolin. No, miehen Unmasked-kirjan luettuani etsinkin tämän käsiini joten hän oli se syy miksi tämän katsoin.

 Siinäpä niitä hyviä puolia olikin: Hyviä ideoita, ok näyttelyä sekä useita toimivia puolia joita ei kumminkaan saada täysin hyödynnettyä. Yksi hyvä puoli on sekin että vaikka elokuva sai ensi-iltansa 1995 niin se näyttää hyvin vahvasti 1980-luvun alun tuotokselta jolloin post-apokalyptisiä elokuvia tuli pilvin pimein mutta jollet ole genren (Tai Jamesin tai Hodderin) fanaattinen kannattaja niin jätä tämä katsomatta.

PS: Kuvauspaikalta pakenemisesta tulikin mieleen Miles O'Keeffe ja miehen kesken jäänyt pakomatka Italiasta: Kun Joe D'Amato sai Ator: The Fighting Eaglen (IMDb) valmiiksi nopeasti niin tuottajat huomasivat että O'Keeffen sopimusta on vielä jäljellä pari viikkoa. Ratkaisu? Tehdään jatko-osa. Miles-poju oli tosin asiasta eri mieltä ja jäi vasta lentokentältä kiinni ja suostui jäämään kuvauksiin vasta kun hänet saatiin ymmärtämään millaisiin korvauksiin joutuisi sopimuksen rikkomisesta. Hohdokasta tähden elämää...

4/10

IMDb

Steel Frontier

DVDCompare

DVD

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti