maanantai 12. toukokuuta 2014

The Reaping


 Ihmeisiin uskovia ihmisiä löytyy ympäri maailmaa ja jos joku sanoo uskovaiselle että ihme onkin sattumaa, huijaus tai jopa rikos niin eihän sellainen voi pitää paikkaansa. Katherine on entinen uskonsa todellisuuden edessä menettänyt kirkon lähetystyöntekijä joka nykyään tutkii ihmeiksi väitettyjä asioita ja hänet kutsutaan Amerikan raamattuvyöhykkeellä olevaan Havenin kaupunkiin analysoimaan syitä siihen miksi paikallisen joen vesi on muuttunut punaiseksi. Ja raamattuun viittaavia vitsauksia alkaa tulemaan lisää...

 The Reaping on Dark Castlen tuotantoa ja Nurinoitani lukeva tietää viimeaikaiset kokemukseni yhtiön tuotantojen kanssa (esim. Thir13en Ghosts (NurinaNurkka) josta löytyykin linkki pariin muuhun). Tälläkin kertaa osasta kokonaisuutta ei Nurisemista löydy: Stephen Hopkinsin ohjaus toimii, efektit on pääosin hyvät, näyttelijöissä ei ole valittamista (Idris Elbasta alkaa pikkuhiljaa kasvamaan yksi suosikeistani) ja tarina on hyvä. Mutta ongelmiakin on kuten mitäänsanomattomat hahmot tai se että vaikka tarina on hyvä niin elokuvan tarinan kulku on liki pysähdyksissä puolet kestoajasta, tylsyyden iskiessä väkisinkin ja vaikka Hopkinsin ohjaus on keskiverron yläpuolella niin sitä vesitetään heikolla editoinnilla. Myös käsikirjoituksen loppuun kaluttu jumala/saatana vastakkainasettelu heikentää kokonaisuutta vaikka pahimmilta ennalta-arvattavuuksilta säästytäänkin, ei kumminkaan kaikilta.

 Tämäkin Dark Castle tuotanto jää vain niukasti keskinkertaisen yläpuolelle mutta saipahan taas lisää tilaa hyllyyn sillä tämä ei tule jäämään tilanviejäksi vaan antaa paikkansa jollekin paremmalle jolla on uudestaan katsomisarvoa. Tai edes jotain arvoa.

6/10

IMDb

The Reaping

DVDCompare

BluRay


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti