keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Shadow Builder


 Isä Vassey ei ehdi pysäyttämään saatananpalvojien riittiä ja vanhan vihtahousun kavereiden kutsuma olento pääsee karkuun. Palvojien jäljet johtavat Grand River-nimiseen pieneen kaupunkiin joka valmistautuu auringonpimennyksen juhlaan ja pimeyttä olento haluaakin, lopullisesti. Tavoitteen saavuttamiseksi se tarvitsee kumminkin erään nuoren pojan sielun.

 Shadow Builder perustuu Bram Stokerin samannimiseen novelliin joka on itseltäni lukematta ja häpeäkseni täytyykin tunnustaa etten ole lukenut Stokerilta muuta kuin Draculan. Toivottavasti ehdin joskus korjaamaan tilannetta sillä ainakin Shadow Builder on filmatisointina mielenkiintoinen vaikka kokonaisuus jääkin potentiaalistaan, lähinnä kliseisen perusjuonensa vuoksi joka olisi kaivannut omaperäisempää sisältöä, tosin alkuperinen tarina on noin 135 vuotta vanha joten tarina on hyvinkin voinut olla siihen aikaan edelläkävijä. Elokuvan pahuus on alkuun erikoinen mutta sekin muuttuu puolenvälin tienoilla monesta muusta elokuvasta tutun oloiseksi ja ainakin minua kiinnostaisi tietää miten Stoker on itse aihettaan käsitellyt sillä muutoksia on takuulla tehty.

 Myös hahmoissa on toivomisen varaa, vaikka osa toimiikin, kuten näyttelijöissäkin ja heistä varsinkin lapsinäyttelijä Kevin Zegers on raivostuttava kokemus vaikka pahempaakin on tullut nähtyä. Ilmeisesti hän on iän myötä jotain oppinut sillä ura jatkuu edelleen mutta eihän se tietenkään mikään laadun tae ole. No, Michael Rooker ja Tony Todd menee aina vaikka eivät hekään tässä parhaimmillaan ole.

 Vaikka elokuva onkin mielenkiintoinen niin ei Shadow Builder kaikesta huolimatta nouse kuin hiukan keskinkertaisuuden yläpuolelle. Ainakin minulle se sai kumminkin heräämään mielenkiinnon tutustua paremmin kauhukirjallisuuden suuriin kuuluvan Bram Stokerin teksteihin.

6/10

IMDb

Shadow Builder


DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti