perjantai 9. toukokuuta 2014

The Mothman Prophecies


 Journalisti John Klein ostaa vaimonsa kanssa unelmien talon mutta valitettavasti onnea ei kestä pitkään. Leskeksi päätyvä John on vielä kaksi vuotta myöhemmin eksyksissä elämänsä suhteen mutta kun hänen autonsa hajoaa Point Pleasantissa, pienessä kaupungissa Länsi Virginiassa, niin hänen elämänsä mullistuu täysin kaupungin outojen tapahtumien vuoksi ja näillä tapahtumilla näyttäisi olevan yhteyksiä hänen vaimonsa kohtaloon.

 Mothman (Wikipedia) on olento jota on väitetysti nähty ympäri maailmaa ennen suuronnettomuuksia vuodesta 1966 lähtien. The Mothman Prophecies keskittyy ensimmäisiin havaintoihin ja elokuva perustuu John A. Keelin kirjaan joka taas pohjautuu väitettyihin tositarinoihin sekä havaintoihin suuresta punasilmäisestä siivekkäästä joka sekoitti Point Pleasantin elämää 1966-1967. Leffa tosin tapahtuu 2000-luvulla eli tarinaan on sotkettu myöhäisempiäkin väitettyjä havaintoja. Määrite "Tositarina" on siis jälleen koetuksella mutta varmaa on se että moni uskoo Koimiehen olemassa oloon ja se että elokuvan päätapahtuma on oikeasti tapahtunut.

 Mutta elokuvana The Mothman Prophecies on hyvä, melankolinen kuvaus yhden miehen maailmanlopusta sekä totuuden etsimisestä jossa Richard Gere osoittaa jälleen sen että mies on parhaimmillaan synkemmissä rooleissa, kuten Robin Williams, joten onkin sääli että hän on haaskannut suuren osan urastaan mitäänsanomattomiin, joskin suosittuihin, tuotoksiin. Elokuvan tunnelma pysyy kasassa melkein koko ajan mutta keston lyhentäminen olisi ollut paikallaan ja vaikka ohjaaja Mark Pellingtonin jälki onkin hienoa niin jotkin editoinnilla leikkimiset olisi voitu jättää pois. Leffa sortuu myös jonkin verran liikaan selittelyyn vaikka kyseessä pitäisi olla mysteeri.

 Elokuva oli floppi teattereissa eikä tätä(kään) moni tunnu tietävän. Mutta vaikka elokuvalla on puutteensa niin leffan viat ovat pieniä sekä ohimeneviä ja Nurinoista huolimatta The Mothman Prophecies kuuluu "Unohdettuihin" joista edellinen katsomani, Session 9 (NurinaNurkka), oli selkeästi parempi. Tarkemmin mietittynä niin on In the Mouth of Madness (NurinaNurkka) sekä Prince of Darknesskin (NurinaNurkka) ja tämä nouseekin "Unohdettuihin Klassikoihin" vain hiuksen hienosti.

8/10

IMDb

The Mothman Prophecies

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti