maanantai 12. toukokuuta 2014

Maniac Cop - Extended Version


 New Yorkin kadut ovat vaarallisia ja poliisivoimat tekevät parhaansa suojellakseen väestöä. Mutta kun kaduille ilmaantuu tappaja joka on pukeutunut poliisin univormuun niin paniikki valtaa kaupungin. Uusia murhia tulee päivittäin ja poliisit etsivät syyllistä omienkin joukoista mutta kuinka löytää murhaaja jolla ei ole selkeää motiivia ja joka tuntuu olevan aina askeleen edellä etsijöitään?

 William Lustigin Maniac Cop on yksi henkilökohtaisista suosikeistani kauhun slasher-alagenrenressä (Vaikka elokuvan rakenne onkin lähempänä toimintatrilleriä niin slasher (Wikipedia) tämä pohjimmiltaan kumminkin on) sillä elokuva toimii kaikilla osa-alueilla: Larry Cohenin käsikirjoitus on yksinkertainen mutta tehokas, Lustigin ohjaus on laadukasta, Jay Chattawayn musiikit jää soimaan päähän ja kaikki näyttelijät on nappi osumia rooleihinsa. Heistä tietysti Tom Atkins ja Bruce Campbell kuuluvat parhaimmistoon mutta ei esimerkiksi Laurene Landonissa, Robert Z´Darissa tai William (Conanin isä IMDb) Smithissäkään mitään vikaa ole.

 Extended Versionissa ongelmaksi kumminkin muodostuu lisätyt kohtaukset joissa tutustutaan Mielipuolen motiivien taustoihin tarkemmin sillä vaikka ne tuovatkin lisää syvyyttä tarinaan niin lisäykset rikkovat elokuvan rytmiä ja siitä syystä Suomessakin viimein leikkaamattoma saatava "Original Version" on se parempi versio (Elokuvahan oli rakkaassa kieltolassamme VHS-aikaan rankasti leikelty mutta mikäpä ei ollut.).

 Maniac Cop on pieni, rujo helmi "kultaiselta" 1980-luvulta jolloin tuli uskomaton määrä kuraa elokuvien katsomiseen tarkoitettujen kotilaitteiden lisääntymisen myötä mutta sitten kun tuli hyvä tuotos niin sellainen jäi ikuisesti takaraivoon. Maniac Cop on yksi niistä.

PS: Koska maailmassa on paljon hyvää musiikkia joiden sanoitukset liittyy elokuviin niin ajattelin laittaa tulevaisuudessa, sekä lisäillä jossain vaiheessa vanhempiinkin Nurinoihin, myös pientä mainontaa siltäkin saralta. Trailerin alta löytyy nykypäivän Thrash Metallia parhaimmillaan.

8/10 Extended Version
9/10 Original Version

IMDb

Maniac Cop

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie - Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Maniac Cop

Trailer

F.K.Ü. : Maniac Cop

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti