keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Hitler: The Rise of Evil


 Nuoren itävaltalaisen Adolf Hitlerin elämä on hyvin ristiriitaista hellän ja kaiken sallivan äidin sekä ankaran isän aikaan saamana. Hitler on myös määrätietoinen ja tottunut saamaan kaiken haluamansa mutta kun elämä ei menekään hänen halujensa mukaan niin Suuren Sodan jälkeen Hitler päättää tehdä Saksasta ja sitä myöten maailmasta sellaisen kuin hänelle sopii.

 Kaikki tietävät Hitlerin saavutukset hänen valtaannousunsa jälkeen mutta taival Führeriksi on valtaosalle ihmisistä vähemmän tuttu ja miehen yksityiselämä on vielä enemmän hämärän peitossa. Näitä puolia maailman lähihistorian kuuluisimmasta miehestä tutkailee Hitler: The Rise of Evil, kaksi osainen TV-elokuva joka seisoo pitkälti Adolf Hitleriä näyttelevän Robert Carlylen harteilla. Hänen tulkintansa miehestä joka onnistui lopulta ajamaan maailman toiseen suureen sotaan on loistava (Mutta mitä odottaakaan yhdeltä aikamme parhaista näyttelijöistä?) ja hän varastaakin jokaisen kohtauksen missä on mukana. Niin kuin tietysti päähenkilöä näyttelevän pitääkin mutta vaikka Carlyle onkin elokuvan kantava voima niin myös moni muu asia leffassa toimii moitteettomasti vaikka joidenkin mutkien oikominen olisi kieltämättä ollut tarpeen. Myös joidenkin asioiden paikkansa pitävyys on heikoilla kantimilla mutta ainakin tässä ne tuntuvat uskottavilta ja elokuvastahan tässä Nuristaan, ei totuudesta.

 Hitler: The Rise of Evil on hyvä minisarja ja muistutus siitä mitä populismi voi pahimmillaan saada politiikassa aikaiseksi ellette sitä ole vielä jostain syystä tajunneet. Sarja on myös hyvä draama muillekin kuin historiasta kiinnostuneille mutta jos historia kiinnostaa enemmänkin niin suosittelen ottamaan asioista enemmän selvää myös muista lähteistä, aivan kuten minkä tahansa "tositapahtumiin" perustuvan sarjan tai elokuvan kohdalla sillä niihin pitää suhtautua aina varauksella.

8/10

PS: Ainoa hyvä natsi on kuollut natsi.

IMDb

Hitler: The Rise of Evil

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti