perjantai 27. joulukuuta 2013

The World's End



 Jokaisella on varmaan olemassa se hetki elämästä johon haluaisi palata. Gary Kingillä se on eeppinen pubi kierros joka jäi kesken ja koska elämä yrittää potkia päähän niin pakkohan se on saattaa loppuun 20 vuotta myöhemmin samalla vanhalla porukalla vaikka paluu kotikaupunkiin ei kaikkia kiinnostakaan. Eikä kierrosta tällä kertaa keskeytetä, ei vaikka maailmanloppu tulisi.

 The World's End on Pegg/Frost/Wright kolmikon Verta ja jäätelöä-trilogian, tai Cornetto-trilogian, päätösosa joista ensimmäinen, Shaun of the Dead, on noussut omien suosikkieni joukkoon ja kyllä Hot Fuzzkin on naurattanut useampaan kertaan. Elokuva  käsittelee kasvamista ja kaveruutta sekä asioiden muuttumista ja niihin sopeutumista kuten myös sitä onko pakko sopeutua tai kasvaa vastuulliseksi aikuiseksi ja osaksi oravanpyörää, miksi ei voi olla vain oma itsensä, ilman huolia tai vastuuta ja elää unelmaansa, olipa se monien muiden mielestä kuinka naurettavaa tai säälittävää tahansa.

 Leffa on myös hatunnosto sellaisille klassikoille kuin Village of the Damned, Invasion of the Body Snatchers ja Invaders From Mars mutta The World's End ei nouse parodiaksi oikeastaan missään vaiheessa vaan on omaleimainen komedia tragedialla ja scifillä höystettynä. Näyttelijät ovat taattua brittilaatua ja vaikka Pegg/Frost nousevatkin itseoikeutetusti muita enemmän esille niin kukaan ei jää keskiön ulkopuolelle.

 Saa nähdä tekeekö kolmikko enää tulevaisuudessa yhteistyötä sillä kaikilla on kysyntää omiinkin projekteihin mutta jos ei tule niin  Cornetto-elokuvat, sekä tietysti Spaced-sarja, on hyvä perintö ja osoitus siitä miten kolme luovaa mieltä, taitavien ryhmien avustamana tietysti, voi saada aikaan jotain omalaatuista ja muistiinpainuvaa.

8/10

IMDb

The World's End

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti