maanantai 23. joulukuuta 2013

The Lord of the Rings: The Return of the King - Extended Cut


 Frodon matka sormuksen tuhoamiseen lähenee loppuaan mutta sen hinta on ollut kova hänelle mutta myös Keski-Maan kansat ovat maksaneet verellä ja kärsimyksellä vapaudestaan. Pahin on tosin vielä edessäpäin ja tappion sekä epäluulon ilmapiiri vaikuttaa kaikkiin. Vaa'an kieli voi kallistui kumpaan suuntaan tahansa ja vapauden sekä rauhan saamiseksi on annettava ja tehtävä kaikkensa.

 The Lord of the Rings- tarinan päättävä The Return of the King on visuaaliseti huikea sekä yksityiskohtainen, kuten kaikki osat, eikä efekteistä löydy suurempia heikkouksia, pieniä kylläkin. Maskeeraukset ja prostetiikka ovat uskomattoman hienoja ja onkin sääli että Jackson otti The Hobbitteihin CGI: tä enemmän, onneksi näissä saa ihailla vielä rehellistä käsityötä. Dialogissa on jälleen pieniä ongelmia mutta hahmot toimivat muutoin sen verran hyvin ettei ongelmat häiritse liikoja.

 Hahmoista sen verran että olin aikaisemmin The Hobbit: The Desolation of Smaugin Nurinassa sitä mieltä että Gandalfia on näytetty lähinnä kivien halkojana ja vakuuttavana äänenkäyttäjänä. En muistanut The Lord of the Ringseistä että kyllähän hän myös osaa käyttää velhon sauvaansa lamppuna sekä heilutella miekkaa. Ja ensimmäisessä The Hobbitissä sytytteli näppärästi käpyjä ja tuntuupa koiperhoset ja linnutkin kaveria kuuntelevan. Eli on lienee selvää ettei hahmo ole minulle täysin auennut missään vaiheessa, Balrogin kohtaamisesta huolimatta, vaikka en häntä huonona tai heikkona ole koskaan pitänytkään.

 Sarjan jokaisessa osassa on useampikin taistelukohtaus mutta myös se Yksiylimuiden- taistelu: Ensimmäisessä lopun uruk-hai- kohtaus, joka kuuluu vieläkin henkilökohtaisiin suosikki taistelukohtauksiin, ja The Two Towersissa oli Helms Deepin taistelu joka olisi täydellinen ilman kilpiportaikossa- rävellystä. Tässä sellaiseksi tarkoitettu Pelennorin kentän- taistelu jää lupaavasta alustaan huolimatta pannukakuksi varsinkin uskomattoman pöljän antikliimaksinsa vuoksi mutta tekijöiltä on muutoinkin karannut mopo käsistä kohtausta tehdessä ja lopputuloksessa on piirteitä joita ei olisi tarvittu. Paljon parjattu monta eri päätös mahdollisuutta sisältävä loppu ei taas itseäni häiritse.

 Extended Cut on jälleen parempi kuin teatteriversio ja lisäminuutteja on kolmen vartin luokkaa. Ikäraja nousi lisämateriaalin vuoksi korkeammaksi, kuten taisi käydä näissä kaikissa, mutta tarina sai syvyyttä irtoilevien päiden lisäksi. The Lord of the Rings on fantasiaa parhaimmillaan ja vastaavanlaisen vaikutuksen tekevää teosta saadaan varmaan tovi odotella, Potterit kun hyvyydestään huolimatta ei näille pärjää.

9/10

IMDb

The Return of the King

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie - Censorship

1/22/2

Trailer

1 kommentti:

  1. "The Lord of the Rings: Return of the King" on popcornflix is the third and final installment of Peter Jackson's adaptations of Tolkien's famous fantasy novels. Once again the makers of the film have taken care with the costumes, sets, scenery, models, CGI effects and Howard Shore's epic score to create a convincing depiction of Middle Earth.
    See more: watch the peanuts movie online free
    Once again the cast delivers expert performances. John Noble joins the cast as Denethor and effectively makes him into a despicable and repugnant character. Three of the performances in the film were particularly memorable for me. Bernard Hill once again brings authority to the role of King Theoden and his inspiring presence on the battlefield left me in awe. Miranda Otto brings strength to the role of Eowyn and makes the character's best moments unforgettable. Ian McKellen once again brought his commanding presence as Gandalf to bear as he tried desperately to hold everything together.
    More: watch the peanuts movie online free
    This film follows the familiar format of the first two films in taking Tolkien's work and streamlining it to create a well-paced film. The famous battle at Minas Tirith is on an unprecedented scale and the best fantasy battle ever filmed. As with the first two films, I found the added scenes for the extended addition interesting, but they didn't add much above and beyond the already great theatre cut.

    VastaaPoista