keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Insidious: Chapter 2


 Pahuus ei hellitä helpolla ja tämän Lambertien perhe tietää paremmin kuin hyvin. Joten kun heidän tilanne alkaa normalisoitumaan niin silti takaraivossa takoo tiettyjen asioiden vuoksi ajatus: Mitä oikeastaan tapahtuikaan, kenen toimesta ja onko kaikki todellakin ohi?

 No ei tietenkään ole sillä eipä jatko-osaakaan olisi tehty. Mutta kannattiko sen tekeminen? Taisipa kannattaa sillä Incidious: Chapter 2 oli menestys teattereissa ja käsikirjoittaja Leigh Whannell onkin selkeästi ajatellut tarinan pidemmäksi ja Chapter 3 tuleekin 2015. Whannell ja James Wan suunnittelivat tosin Saw: kin trilogiaksi mutta projektihan jatkui muiden käsissä seitsemän osaiseksi.

 Kannattiko Incidious: Chapter 2: n tekeminen elokuvallisessa mielessä ja onnistuuko se jatkamaan hyvää tarinaa? Kyllä sillä vaikka Chapter 2 jatkaakin ensimmäisen kertomusta niin se ei sorru pelkästään saman toistoon ja vie tarinaa suuntiin joita ei osannut oikein odottaa, pitäen kuitenkin kaiken yhdessä ilman ylimääräisiä rönsyilyjä. Tunnelma on jälleen hyvä ja hahmot edelleen toimivia samojen näyttelijöiden käsissä, uusien tuodessa omat positiiviset lisänsä.

 Käsikirjoituksessa on tosin pientä rautalangasta vääntelyä parissa kohtaa joista en suuremmin välittänyt ja Chapter 3 tuntuu jokseenkin turhalta sillä tähänkin olisi voinut päättää. Toisaalta jos saavat aikaan jotain tuoretta ja edes hiukan yllättävää niin jatkakoonsa. Mutta se selviää aikanaan.

7,5/10

IMDb

Insidious: Chapter 2

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti