keskiviikko 11. joulukuuta 2013

South Park: Bigger, Longer & Uncut


 South Parkin lasten kanadalaisten idoleiden heidän ikäisiltään kielletty elokuva on saapunut teattereihin ja pakkohan se on nähdä. Elokuvalla on kumminkin tuhoisat seuraukset sillä lapsoset oppivat siitä rumaa kielenkäyttöä ja näin ollen ylireagoivien vanhempien vuoksi tämän kaiken seurauksena on sota Kanadaa vastaan, helvetin joukkojen punoessa lisäksi omia juoniansa elävien pään menoksi.

 South Park oli, ja on jossain määrin edelleen, rajoja rikkova animaatiosarja joka roisista huumoristaan huolimatta on kantaaottava sekä syvällinen ja pureutuu yhteiskunnan epäkohtiin sekä päättäjien toilailuihin armottomasti syrjimättä ketään, sensuurin kaksinaamaisuuden noustessa kumminkin pääteemaksi. Trey Parkerin ja Matt Stonen luomuksessa naljaillaan armotta sukupuoleen, uskontoon, seksuaalisuuten tai rotuun katsomatta ja tässä kaiken toimivuus piileekin: kaikki ovat samanarvoisia.

 Teatterilevitykseen tehtyä elokuvaa ei ole TV-sensuuri sitonut joten revittely on paikoitellen uskomatonta ja vaikka Uncle Fucker-laulu onkin mieleenpainuvin kohtaus niin musiikkipainotteiseen elokuvaan mahtuu muitakin ikimuistoisia musiikkinumeroita sekä vitsejä, huumorin ollessa huomattavasti sarjaa, ainakin silloista, rajumpaa. Sivujuoniakin on mutta niistä ei ole yksikään turha ja kaikki tukee kokonaisuutta hyvin.

 South Park: Bigger, Longer & Uncut on suoraan sanottuna helvetin hauska animaatio jonka teemat ovat valitettavasti ajattomia sillä mikään ei ole muuttunut vaan maailma kantaa edelleen idiootteja päällään ja näin tulee varmasti olemaan hamaan loppuun asti.

10/10

IMDb

South Park: Bigger, Longer & Uncut

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Uncle Fucker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti