keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Insidious


 Uuteen taloon muuttaminen on oma prosessinsa, varsinkin perheelliselle. Mutta kun yksi perheen lapsista vajoaa selittämättömään koomaan viattomalta vaikuttavan tikapuilta tippumisen seurauksena eikä heräämisestä ole kuukausien jälkeen merkkiäkään niin uuden kodin hohto hiipuu pian, varsinkin kun talossa alkaa tapahtumaan selittämättömiä asioita ja käy selväksi että kooman taustalla on jotain tyystin muuta kuin kolhu otsaan.

 Insidious on perusidealtaan hyvinkin tutunoloinen ja varsinkin kaltaiselleni kauhun suurkuluttajalle jopa luotaantyöntävä. Mutta kun takana on Leigh Whannellin tasoinen käsikirjoittaja ja James Wanin kyvyt omaava ohjaaja niin ideasta on saatu aikaan yllättävän persoonallinen ja hyvän tunnelman omaava teos jonka suosion ymmärrän vallan mainiosti. Elokuvan perusidea on koluttu jo lukuisia kertoja mutta persoonallisella kerronnalla on saatu ihmeitä aikaan ja jopa jotain uutta kauhugenren tämän lajityypin edustamaan tuotokseen.

 Tästä saa tietty kiittää käsikirjoittajaa, joka näyttelee elokuvassa myös suurehkon roolin (Sawssahan hänellä oli toinen pääosa), sekä ohjaajaa joka kuuluu parhaisiin modernin kauhun tekijöihin. Jonka seuraava elokuva on tosin Fast and the Furious 7 joka on tällä hetkellä vaikeuksissa Paul Walkerin kuoleman vuoksi ja onpa mies uhkaillut jättävänsä genren kokonaan. Toivottavasti näin ei käy.

 Elokuvan tunnelma toimii musiikkeja myöten, jotka varmasti jakavat mielipiteitä, mutta ei tämä kumminkaan klassikkojen joukkoon pääse nousemaan vaikka tekijöiden rakkaus 1970-luvun elokuvien tyyliin on päivänselvää (Tyyli jota itse ihailen paljon). Ellei sitten Chapter 2 ja 3 sido pakettia tiiviimmäksi paketiksi ja yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi jota tapahtuu äärimmäisen harvoin. Mutta tapahtuu kumminkin.

8/10

IMDb

Insidious

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti