keskiviikko 4. syyskuuta 2013

The Chair


 Psykolofian opiskelija Danielle muutta uuteen asuntoon joka on vanhassa talossa. Jo heti ensimmäisenä iltana kuuluu outoja ääniä ja eipä aikaakaan kun alkaa myös tapahtumaan outouksia mutta koska hänellä on ollut harhoja ennenkin ja lääkityskin vielä päällä niin Danielle laittaa videokameran kuvaamaan öitä. Ja pienen etsiväntyön jälkeen alkaa talon menneisyys paljastua.

 Ohjaaja Brett Sullivan aloitti elokuvauransa suht lupaavasti Ginger Snaps 2: Unleashedillä mutta se lupaus taisi kadota. The Chairissä on potentiaalia  kliseisestä tarinastaan huolimatta, ja onpa Poetakin lainattu, sekä alun heikkouksien jälkeen yllättävän tunnelmallisia kohtauksia mutta sitä pirstoo ohjauksen kokeellisuus jonka voisi tulkita myös tekotaiteelliseksi p*skaksi. Mitään persoonallista ei ole uskallettu kuvallisten kokeilujen lisäksi oikein yrittääkään ja Daniellen todennäköisesti vaikuttavaksi tarkoitettu matka hulluuteen on vain raivostuttavan laahaavaa yllätyksetöntä lässytystä ja lopputekstejä odottaa kuolaten, v*tutuksen kasaantuessa toimivien kohtausten puolesta jotka on haaskattu täysin.

 Käsikirjoitus olisi pitänyt antaa kyvykkäämmälle ohjaajalle mutta nyt jää tulokseksi vain mitään sanomaton tekele jollaisia ei tarvita vaikka palkintoja tämäkin on saanut.

2/10

IMDb

The Chair

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti