tiistai 17. syyskuuta 2013

The Bay


 Kokematon kuvausryhmä on kuvaamassa itsenäisyyspäivän juhlia Claridgessä joka on Marylandissä sijaitseva idyllinen pikkukaupunki. Rutiini keikka muuttuu joksikin täysin muuksi kun asukkaille alkaa ilmaantumaan iho-ongelmia jotka muuttuvat pian kuoleman vakaviksi.

 Ohjaaja Barry Levinson on pitkän linjan draama ja komedia veteraani joten onkin hiukan outoa miksi hän on lähtenyt tekemään oman tarinansa pohjalta kauhu mockumentarya joka on yleensä ensikertalaisen "ohjaajan" tyylilaji. Mutta ei kokemus merkitse sitä että homma pysyisi kasassa vaan vaikka tarina pohjustetaan hyvin ja kasataan eri lähteistä sekä hiukan eri ajankohdistakin eli sitä kautta on saatu monipuolisuutta ja tarinankerronta on jonkin verran poikkeava useimmista genren edustajista niin kaikkia onnistumisia vesittää useat turhat toistot jotka ei sovellu kokonaisuuteen lainkaan.

 Paikoitellen katsojaa aliarvioidaan niin pahasti että termi "Rautalangasta väännetty" ei riitä kuvaamaan osoittelua oikeaan suuntaan. Joitain epäuskottavia kohtauksia noin kuvausmielessä tietysti löytyy mutta niinhän näistä liki aina.

 The Bayssä on hyvä pohjatarina sekä mielenkiintoinen kauhun ja kaaoksen aiheuttaja mutta heikko toteutus jopa omassa lajissaan onnistuu pilaamaan paljon.

4/10

IMDb

The Bay

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti