keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Bubba Ho-Tep


 Elvis ei ole kuollut vaan hän elää kituuttelee rähjäisessä Texasilaisessa vanhainkodissa mätää tihkuva paise toimintansa vuosia sitten lopettaneessa munassaan, kuolemaa tekevien ja unohdettujen vanhusten ympäröimänä. Päivät menee vaivoin hereillä itsesäälin vallassa sängyllä maaten ja omaa kuolemaa odotellessa, ainoana ystävänä ankeissa päivissä pyörätuolissa oleva musta mies joka väittää olevansa John F. Kennedy jonka salamurha oli lavastettu. Mutta kun vanhainkodin asukkaita alkaa tippumaan normaalia enemmän ja rakennuksen käytävillä liikkuu jotain sinne kuulumatonta niin geriatrisen kaksikon on aika käydä taistoon pahuutta vastaan.

 Joe R. Lansdalen novelli on kääntynyt Don (Phantasm) Coscarellin käsissä loistavasti valkokankaalle eikä vähiten laadukkaiden näyttelijöiden ansiosta joista aina hyvä Bruce Campbell on elämänsä vedossa. Elokuvassa on loistavaa dialogia sekä huumoria mutta se on myös paikoitellen koskettava ja hyvin sympaattinen pienen budjetin, noin miljoona dollaria, mestariteos jonka nostan korkealle henkilökohtaisten suosikkieni listalla. Itse en löydä leffasta heikkouksia ellei joitain pieniä budjetillisia ratkaisuja lasketa mutta kokonaisuuteen ne ei vaikuta. Efektit on paremmat kuin budjetilta voisi odottaa mutta niiden takana onkin suurelta osin KNB jonka työt on aina taattua laatua.

 Bubba Ho-Tepiin on tekeillä prequel Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires joka alkoi vitsistä mutta on nyt edennyt jonkinlaiseen käsikirjoituksen vaiheeseen, kymmenessä vuodessa. Eli tovi voi vielä vierähtää ennen sen julkaisua. Valitettavasti Campbell ei ole näillä näkymin palaamassa Elviksen rooliin Coscarellin kanssa ilmaantuneiden erimielisyyksien vuoksi mutta odotan silti mielenkiinnolla.

 Bubba Ho-Tep on yksi toimivan pienen budjetin elokuvan ruumiillistumista ja osoitus siitä että pähkähullulta vaikuttavasta ideasta voi saada aikaan oikeasti hyvän leffan, ei pelkästään hauskaa roskaa.

10/10

IMDb

Bubba Ho-Tep

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti