maanantai 9. syyskuuta 2013

Piranha Part Two: The Spawning


 Lomakeskus Club Elysium jossain päin Karibiaa on paratiisi maan päällä jossa riittää aktiviteetteja kuten sukeltelua uponneissa laivoissa. Joista yksi on Yhdysvaltain laivaston entinen edustaja ja jonka lastista osa on jäänyt sisälle. Jotain on kumminkin vapautunut ja pian lomailijat eivät ole turvassa vedessä saatika maalla. Ilmassakin tuppaa olemaan parikiloisia hampailla varustettuja sattumia jotka käyvät helposti hengen päälle.

 Löyhä jatko-osa Joe Danten läpimurtoelokuvalle jonka ohjaajana oli ensimmäistä kertaansa eräs James Cameron. Tai niin alkuteksteissä väitetään sillä tuottaja/käsikirjoittaja Olivio G. Assonitis on julkisesti väittänyt Cameronin olleen kuvauspaikalla täysin taidoton (Itse en usko että mies olisi taidoton ollut vaan hänhän on perfektionisti joka ottaa otoksia otoksen jälkeen jollainen käytäntö ei oikein sovi pienen budjetin elokuviin.) ja niin ollen Assonitisin, joka käsikirjoitti tämän salanimellä Cameronin kanssa, piti hoitaa suuri osa ohjaajan velvollisuuksista. Muutama efektimies on vahvistanut näitä väitteitä ja onpa IMDb: n Full Cast and Crew puolella Assonitis ohjaajana mainittukin.

 Cameronhan aloitti uransa niin monen muun nykyhuippunimen ohella Roger Cormanin leivissä mutta vaikka Corman ensimmäisen tuottikin niin tämän kanssa hänellä ei ole tekemistä vaan tästä liki itsenäisestä jatkosta ovat vastuussa italialaiset. Näin ollen paljasta pintaa on lisätty ja verellisesti ollaan hiukan ensimmäistä roisimmalla linjalla. Elokuvan peruideasta olisi saanut aikaan paremmankin mutta nyt kokonaisuutta latistetaan turhilla ja raivostuttavilla sivuhahmoilla eikä tarinan nopeuttaminenkaan olisi pahitteeksi ollut jaarittelua vähentämällä mutta kyllä tässäkin hutussa on tarpeeksi toimivaakin että saa katsottua sujuvasti loppuun. Ja Lance Henriksen on aina plussaa.

6/10

IMDb

Piranha Part 2: The Spawning

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti