maanantai 16. syyskuuta 2013

Invasion of the Body Snatchers (1978)


 San Franciscon puistoihin ilmaantuu uusi palkokasvi joka tekee hienon kukan ja joita ihmiset vievät koteihinsa. Pian vaimot alkavat väittämään ettei mies joka vieressä nukkuu ole oikeasti hänen puolisonsa ja jokaisen naapurustossa alkaa yhä useampi käyttäytymään epäilyttävästi, robottimaisesti, tunteettomasti. Ja heidän määränsä vain lisääntyy.

 Invasion of the Body Snatchers perustuu Jack Finneyn The Body Snatchers kirjaan, jota en ole vieläkään saanut luettua, ja on julkaisujärjestyksessä toinen filmatisointi. Eli kyseessä ei ole remake vaan uusi näkemys kirjasta. Tai hitot, pakko kai se on hyväksyä että uusinta versiohan tämä on ja vieläpä hyvä sellainen, jopa alkuperäistä parempi. Elokuvassa on loistava tunnelma alusta lähtien ja se tiivistyy loppua kohden eikä lähemmäs kaksituntista kestoa edes huomaa. Henkilöhahmojen vainoharha ja pakokauhu on käsinkosketeltavaa sekä uskottavaa jota tukee sen verran hienot tehosteet että kiipeilisin itsekin varmaan seinille jos näkisin moisia ilmestyksiä.

 The Body Snatchers on siirtynyt valkokankaalle jo neljästi: Don Siegelin ohjaamana vuonna 1956, tämä vuonna 1978, Abel Ferrara tarttui aiheeseen 1993 nimellä Body Snatchers ja viimeisin on vuodelta 2007 oleva Nicole Kidmanin ja Daniel Craigin tähdittämä The Invasion. Näihin tulen palaamaan varmasti myöhemmin.

 Leffa on yksi niistä syistä jotka herättää uskoa uusintaversioihin ja jokaiselle tieteiskauhun ystävälle tämä kuuluu pakko nähtäviin, muille vain yleissivistykseen.

9/10

IMDb

Invasion of the Body Snatchers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti