lauantai 7. syyskuuta 2013

Death Tunnel


 Kentucky, 1928. Valkoiseksi Rutoksi kutsuttu sairaus leviää kulovalkean tavoin ja sairastuneista suuri osa kulkee saman parantolan kautta, palaamatta koskaan. Parantolassa tehdään luvattomia ihmiskokeita ja kuolleiden määrää peitellään siirtämällä ruumiita maanalaisen tunnelin kautta, taudin viedessä lopulta 63 000 henkeä. Sittemmin suljettuun sairaalaan lukitaan 5 opiskelijanaista 5 tunniksi, yöpaidoissa tietty, sisarkuntaan pääsemiseen edellyttävänä riittinä mutta he eivät ole yksin.

 Perustuu tositapahtumiin, niinpä niin. No parantola on olemassa ja se suljettiin 1962 kun lääketieteen kehitys teki sen tarpeettomaksi, taudin (tuberkuloosi) tuhot ovat oikea historiallinen tosiasia ja sen aikaiset tutkimukset ovat olleet takuulla vähemmän inhimmillisiä kuin nykyään, ei tarvitse mennä montaakaan vuotta taaksepäin ja katsoa mielenterveysongelmaisten "parantamista".

 Waverly Hillsin parantolan, jota on käytetty myös kuvauspaikkana, väitetään olevan yliluonnollisesti aktiivinen ainakin kaiken maailman aaveidenmetsästäjien, lue: huijareiden, toimesta mutta siihen uskominen on taas jokaisen oma asia. Varmaahan se on että jos joutuisi yön viettämään vastaavan historia omaavassa tyhjässä ja valtavassa vanhassa rakennuksessa niin mielikuvitus laukkaisi taatusti valtoimenaan vaikkei aaveisiin tai kuoleman jälkeiseen elämään uskoisikaan.

 Ja jälleen pienen harhailun jälkeen: Elokuva on heikko kaikin puolin: Näyttelijöissä ei ole juurikaan uskottavuutta saatika hahmoissa ja ensikertalainen käsikirjoittaja-ohjaaja-editoija-kuvaaja Philip Adrian Booth sietäsi saada tunnin verran turpaansa "tyylittelystään" enkä keksi oikeastaan mitään syytä miksi kenenkään pitäisi tätä katsoa, koskaan. No jos et ole nähnyt vähäpukeisia naisia saatika tissejä etkä keksi muutakaan keinoa asian korjaamiseen niin kenties sitten.

1/10

IMDb

Death Tunnel

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti