torstai 26. syyskuuta 2013

R.I.P.D.


 Kolme, neljä päivää sitten Nick oli Bostonilainen poliisi. Mutta vaikka kuoleminen petoksen kautta vaarallisen huumekauppiaan pidätyksen yhteydessä lopettaakin maalliset lainvalvonnan tehtävät niin R.est I.n P.eace D.epartment tarvitsee ei niin puhtoisen vainajan palveluksia tuonpuoleisen ongelmia poistamaan. Tuonpuoleisen ongelmat liippaa läheltä omiakin ongelmia joten sellainen pikkujuttu kuin kuoleminen ei saa olla este eikä hidastekaan.

 Ryan Reynolds on niitä näytelijöitä jotka ottaa hänelle vääränlaisessa leffassa (Blade: Trinity, X-Men Origins: Wolverine) pahasti hermoille. Sittemmin miehen tyylille on löytynyt sopivia kohteita (esim. Green Lantern) ja R.I.P.D. on yksi niistä sillä tämä Dark Horsen sarjakuvaan perustuva CGI rymistely on kuin luotu hänelle. Tosin rooli yhtenä tuottajista on saattanut vaikuttaa asiaan. Näyttelijät ovat muutoinkin laadukkaita ja varsinkin Jeff Bridges revittelee sydämensä kyllyydestä.

 Elokuvassa on hyvää huumoria sekä dialogia ja vaikka ohjaus onkin levotonta niin se sopii muutoinkin nopeatempoiseen leffaan jossa ei hengähdystaukoja ole. Suuri miinus on CGI "ihmisten" käyttö sillä niitä on paljon eikä aika ja raha ole tainnut riittää jokaisen lopulliseen viilamiseen mutta kun silmä tottuu ja muistaa ettei kyseessä ole muutoinkaan tositarina niin ne antaa anteeksi.

 Kyseessä on krapulapäivään parhaiten sopiva aivoton rymistely joka ei yritäkään sen syvällisempiä ja hoitaa homman suhteellisen kunniakkaasti. En tiedä onko tekijöillä kokemusta Arkham Horror-lautapelistä mutta loppupuolella itselleni tuli jotenkin tutunoloisia tuntemuksia.

7/10

IMDb

R.I.P.D.

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti