sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

The Wild Geese


 Pankkiiri Edward Mathersonia huolestuttaa erään Afrikan valtion entinen presidentti ja ongelman poistamiseen hän värvää palkkasotilaita joille on aivan sama minkä puolesta taistella tai kuolla kunhan rahaa tulee vaikka tiettyjä moraaleja osalla heistä onkin. Ongelma on että mies pitäisi saada kiinni elävänä sekä toimittaa toiseen maahan eikä sotilaille kertyneet kilometrit helpota asioita ja koska pohjimmiltaan on kyse rahasta niin palkkasotilaan ei kannattaisi luottaa keneenkään.

 The Wild Geese perustuu Daniel Carneyn saman nimiseen kirjaan, jota en ole lukenut, ja kyseessä on monessakin mielessä vanhan liiton toimintaelokuva jonka yksinkertaista juonta tukee hyvät roolihahmot jollaisia ei näinä poliittisen korrekteuden riivaamina aikoina enää nähdä ja niiden kirjo on laaja. Eli stereotypioilta ei täysin vältytä mutta varsinaisesti häiritsevää tekijää en hahmo-osastolta löydä. Siitä pitää huolen laadukkaat näyttelijät joista osa ottaa jo multatorkkuja, Richard Harris ja Richard Burton ainakin, vaikka osa dialogista onkin hiukan niin ja näin. Ongelmia muodostaa ohjaaja Andrew V. McLaglen, kuvaaja Jack Hildyard ja editoija John Glen joiden työskentelyssä on toivomisen varaa vaikka pahimmilta katastrofeilta säästytäänkin eikä aika käy elokuvan parissa pitkäksi vaikka kestoa PAL-versiollakin on noin 130 minuuttia.

 Jos pidät esimerkiksi The Dirty Dozenista (IMDb) niin uskoisin että sinulle tämäkin toimii hyvin vaikkei The Wild Geese aivan samalle tasolle ylläkään. Joka tapauksessa kyseessä on pieni helmi 1970-luvulta joka kuvaa paikoitellen erittäin hyvin aikansa henkeä ja näkemyksiä.

7/10

IMDb

The Wild Geese

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti