tiistai 17. kesäkuuta 2014

White Noise


 Raskaana oleva kirjailija Anna Rivers katoaa eikä naisesta kuulu viikkoihin mitään. Hänen miehensä Jonathan elää epätietoisuudessa vaimonsa kohtalosta kunnes hän saa tiedon vaimonsa ruumiin löytymisestä. Hautajaisten jälkeen kuukaudet kuluvat ja Jonathanin elämästä puuttuu sisältö mutta kun hänen puhelimeensa alkaa tulemaan puheluita vaimo vainaan suljetusta puhelimesta ja tuttu ääni jättää viestin vastaajaan niin miehen elämä saa uuden suunnan sekä tarkoituksen.

 Ohjaaja Geoffrey Sax on tehnyt vain kolme elokuvaa TV:n ulkopuolella ja tämän perusteella syyn ymmärtää. Elokuva on kylmä ja etäinen eikä Jonathanin surusta tai kohtalosta juurikaan välitä, tästä tietysti osa menee käsikirjoituksen syyksi, eikä tunnelmaa kehity oikeastaan lainkaan. Kokonaisuus onkin kaikin puolin hyvin laahaava sekä tylsä ja hyvät näyttelijät haaskataan jälleen kerran tusina käsikirjoitukseen sekä huonoihin hahmoihin.

 Michael Keaton on jäänyt minulle ikuisesti takaraivoon Batmanina (NurinaNurkka) eikä yksikään sen jälkeen mieheltä tullut elokuva ei ole tehnyt samaa vaikutusta vaikka mies kyvykäs näyttelijä onkin. Harmi että ne kyvyt menevät tällaisissa täysin hukkaan. No, muutama hyvä kohtaus teokseen on kumminkin onnistunut livahtamaan ja loppu, tai ainakin osa siitä, oli jopa yllättävä.

 PS: Itsenäinen jatko-osakin on White Noiseen tullut (IMDb) ja sen aion joskus katsoa Nathan Fillionin takia sillä ei tämä ainakaan herättänyt mitään "Pakko nähdä lisää samaa!"-reaktiota. Parempia arvosteluja se on kumminkin saanut.

3/10

IMDb

White Noise

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti