keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Dark Floors


 Kun Ben yrittää viedä tyttärensä Sarahin pois sairaalasta jonka henkilökuntaan mies ei luota niin he jumittuvat hissiin muutaman muun ihmisen kanssa. Päästyään pois hissistä he huomaavat että sairaala on autioitunut ja pian heidän kintereillään on jotain toisesta maailmasta.

 Lordin voittaessa Euroviisut heistä tuli kansallissankareita ja kun rauta oli kuumaa niin sitä piti takoa kaikin mahdollisin keinoin. Yksi lukuisista keinoista oli tehdä kauhuelokuva jossa bändin jäsenten hahmot ovat tarinan hirviöitä, julmia ihmisten saalistajia ja tappajia. Lopputuloksena on kumminkin suhteellisen tylsä ja mitään sanomaton leffa jonka harvoja toimivia puolia on visuaalisuus ja varsinkin tehosteet sekä maskeeraukset joissa ei ole mitään hävettävää huomattavasti suuremman budjetin amerikkalaisten vastikkeidensa rinnalla. Pete Riski ei ole ohjaajana sieltä huonoimmasta päästä vaikka turhanpäiväisiä hidastuksia tykkääkin käyttää mutta henkilöhahmot sekä näyttelijät ovat toinen toistaan rasittavampia eikä Lordi-hahmojakaan osata hyödyntää kunnolla.

 Kumarrukset kauhuelokuvien perinteille ja klassikoille piristää Dark Floorsia hetkittäin mutta muiden puutteiden lisäksi heikko tarina pitää huolen siitä että elokuva jää kunnianosoituksenakin melkein irvikuvaksi ja uskomattoman typerä loppuratkaisu, jota en kylläkään osannut odottaa, pitää huolen siitä ettei tuotoksesta jää mieleen oikeastaan mitään jo mainittujen toimivien puolien lisäksi. No, nostan kumminkin hattuani Mr. Lordille ja kumppaneille riskin otosta ja siitä että joku edes yritti tehdä Suomessa muutakin kuin puskafarssia tai tyhjänpäiväistä, muka syvällistä synkistelyä

3/10.

IMDb

Dark Floors

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti