maanantai 2. kesäkuuta 2014

Valiant


 Valiant on pieni pulu joka haluaa epätoivoisesti kirjekyyhkyksi ja sankariksi mutta värväyksessä tuomio on hylkääminen. Mutta koska on jo vuosi 1944 niin pahnan pohjimmaisetkin kelpaavat sillä kuolevia on jo enemmän kuin värväytyviä ja kun myyntipuhe on oikea niin Valiantin tie vie koulutuksen kautta pian rintamalle Ranskaan jossa häntä sekä kumpaneita odottaa paikalliset vastarintaliikkeen hiiret sekä saksalaiset haukat. Mutta viestit on saatava liikkumaan.

 Kaiken järjen mukaan Valiantin pitäisi olla hyvä animaatio: Ääninäyttely on hyvää (John Hurt, John Cleese, Rik Mayall, Tim Curry, Ewan McGregor, Ricky Gervais), animointi toimii, hahmoissa ei ole moitittavaa ja tarina sekä tapahtuma ympäristö poikkeaa muista animaatiosta. Mutta kaikista hyvistä puolistaan huolimatta Valiant on keskinkertainen tuotos sillä kaikki omalaatuisuus peittyy ennalta-arvattavan tarinan kulun alle jossa yllätyksiä ei juurikaan ole eikä jännitystä tai seikkailun tuntua löydy kuin kaivamalla ja silloinkin vain hetkittäin. No, onneksi sentään huumori naurattaa tasaisesti vaikka huteja löytyy siltäkin osastolta.

 Valiant jää tekijöiden aikaisemmista onnistumisista huolimatta puolivillaiseksi yritelmäksi vaikka perheen pienimmät saavatkin tästä todennäköisesti enemmän irti kuin keski-ikää lähenevä "lapsi".

6/10

IMDb

Valiant

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti