torstai 8. lokakuuta 2015

Over the Hedge


 Verne on kilpikonna joka herää talvihorroksesta, päässä vain yksi ajatus: Kuinka valmistautua seuraavaan talveen. Horrostavien kavereidensa kanssa hän kumminkin huomaa että ympäristö on muuttunut talven aikana paljon ja eläin nimeltä ihminen on tullut yllättävän lähelle. Sopeutuminen uusiin naapureihin ei ole helppoa mutta onneksi kaveruksia opastaa pesukarhu RJ joka tuntuu tietävän miten ihmisiä käsitellään. Mutta luonnon ja ihmisen törmätessä ei kaikki voi mennä putkeen, ei varsinkaan kun RJ ei ole ollut täysin rehellinen tarkoitusperässään.

Onko minusta tullut jo vanha? Vai onko tämä vuoden 2006 Michael Fryn ja T. Lewisin samannimiseen sarjakuvaan perustuva animaatio vain vanhentunut sillä ei tälle paljon jaksanut naureskella. Ok, tämä oli jo kolmas kerta kun näin tämän vuosien varrella mutta silti Over the Hedge on hyvistä hahmoistaan ja muutamasta toimivasta kohtauksestaan huolimatta pääosin vain ääliömäistä kohkaamista mitättömällä tarinalla. Aika ei ole myöskään parantanut jo vuonna 2006 heikolta näyttänyttä visuaalista puolta sillä vaikka pelkistetty tyyli olikin alkuun silmää miellyttävän yksinkertaista niin hyvin äkkiä se alkoi vain ärsyttämään.

 Ääninäyttely leffassa kumminkin on hyvää ja jopa Wanda Sykes sekä Steven Carell kantavat hommansa kunniakkaasti, Bruce Willisistä, Nick Noltesta tai William Shatnerista puhumattakaan. Hitto, jopa Avril Lavigne onnistuu vaikka olenkin kiitollinen siitä ettei hän ole enemmälti elokuviin eksynyt. En tosin katso paljon modernia elokuvaa joten sinällään olisi aivan sama minkä verran nainen elokuvissa olisi, kukaan ei voi pakottaa katsomaan.

 Maailmassa on jopa näinä päivinä hyviä animaatioita paljonkin mutta jos ei ole aivan pakko niin en aio tätä enää katsoa, eikä kannata muidenkaan tälle aikaansa uhrata. Yksi lisäpiste tulee lopun energiajuoma kohtauksesta.

6/10

IMDb

Over the Hedge

DVDCompare

DVD




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti