sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Bunny the Killer Thing


 Mikäs sen parempi kuin lähteä kaveriporukalla mökkeilemään Suomen talviseen korpeen, ilman pelkoa valittavista naapureista vaikka muitakin asukkaita alueelta löytyy. Ongelma on että kavereiden keskeistä kemiaa tulee sotkemaan joukko ulkopuolisia ja kaiken kukkuraksi metsissä mellastaa melansa kanssa kiimainen, englantia puhuva kaksimetrinen ihmisjänis jolla mielessä vain yksi asia: Pillu.

 Bunny the Killer Thing on Vieremällä syntyneen Joonas Makkosen ensimmäinen täyspitkä ohjaustyö joka herätti huomiota elokuvafestareilla (mm tämän vuoden Bruce Campbell Horror Film Festival). Leffa perustuu Makkosen omaan 4 vuoden takaiseen lyhytelokuvaan (jonka katsoin vasta elokuvan jälkeen) ja täytyy myöntää etten odottanut tältä yhtään mitään.

 Syy siihen on tietenkin se että Suomessa ns. ammattilaisten tekemät elokuvat ovat liki poikkeuksetta puhdasta tekotaiteellista kuraa joissa on surkeat roolisuoritukset ja olematon juoni johon yleensä liittyy ryyppääminen. (No, onhan tässäkin ryyppäämistä mutta juonta on kumminkin edes hiukan enemmän kuin keskiverto kotimaisessa leffassa yleensä ja yllättäviäkin piirteitä löytyy, ajatella.) Mutta amatööreissä taitaakin olla Suomi-elokuvan parhaimmisto kuten mm. Iron Sky ja Rare Exports ovat osoittaneet ja ei Kuutamosonaattia voi sivuuttaa kun puhutaan erilaisista Suomalaisista elokuvista vaikkei se mikään uutuus olekaan

 Nyt saatiin joukkoon yksi omalaatuinen teos lisää sillä vaikka Bunny the Killer Thingissä (kuten Iron Skyssa, Rare Exportsissa ja Kuutamosonaatissa) ongelmansa onkin niin mieleen teos ainakin jää, hyvässä mielessä. Leffa on tehty kieli poskessa (vaikka siinä on vakaviakin piirteitä) ja sen verran oikealla asenteella että Troma-leffat tulee väkisinkin mieleen, tosin näyttelijät ovat tässä parempia (kyllä, "kehun" suomalaisia näyttelijöitä). Efektit on tehty noin vitosen budjetilla mutta sillä ei ole mitään väliä, tehtävänsä ne kumminkin täyttää.

 Olin elokuvateatterissa iäkkäin katsoja (ainakin uskoakseni, en ainakaan nähnyt omaa tai iäkkäämpää ikäluokkaa) ja vaikka nauroinkin ääneen useasti niin pääosin noin 18-vuotias yleisö nauroi huomattavasti useammin. He varmaankin tiesivät jotain mitä minä en tiennyt sillä saattaa olla etten ole ihan ajan hermolla tai kehityksen aallon mukana. Parhaimmat naurut aiheutti kumminkin Petri Nygårdin kohtalo, vaikkei se elokuvan paras vitsi olekaan, sillä sain siitä Suurta Nautintoa. Harmi vaan että kyseessä on vain elokuva.

7/10

IMDb

Bunny the Killer Thing

DVDCompare

-----

Trailer

Bunny the Killer Thing 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti