sunnuntai 23. joulukuuta 2012

The Pirates! Band of Misfits


 Pirate Captain, muuta nimeä ei ole kuten ei usealla muullakaan merirosvolla ole muuta kuin Joku Pirate Jotain tyyliin, haluaa kovasti vuoden merirosvoksi mutta kun menestystä ei ole tullut yli 20 vuoteen niin voitto on epätodennäköinen. Kunnes jälleen yhden epäonnisen ryöstö yrityksen tiimoilta uhriksi joutuva Charles Darwin huomaa jotain mielenkiintoista kapteenin papukaijassa.

 Pirates! perustuu Gideon Defoen kirjaan The Pirates! In an Adventure With Scientists! jossa historiallisia tosiasioita on sotkettu kuvitteelliseen merirosvotarinaan. Mukana on Charles Darwin jota on muokkailtu tarinalle sopivaksi ja umpihullu kuningatar Victoria. (Tämä voi tietysti olla tottakin kun ottaa huomioon euroopan kuninkaallisten satojen vuosien sisäsiittoisuuden.)

 Tämä on Aardmanin huonoin animaatio sillä koko touhu ei ota tuulta alleen kuin paikoitellen, kokonaisuus ei vaan toimi teknisestä taidonnäytteestä huolimatta. Pidän stop motionista ja Aardman on kumminkin kyseisen animaatio tyylin suvereeni hallitsija joka käyttää CGI:tä vain pakon edessä kuten tässä esim veden toteuttamisessa. Mutta ns papukaijaa lukuunottamatta yksikään hahmo ei toimi sujuvasti vaan takkua riittää useampaankin elokuvaan ja tämä lisättynä muihin ongelmiin tekee jostain potentiaalisesti hyvästä vain keskinkertaisen.

5/10

IMDb

The Pirates! Band of Misfits

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti