torstai 20. joulukuuta 2012

Dredd 3D


 Ma-Ma niminen huumekuningatar on vallannut yhden Mega City 1:n jättiläismäisistä, 200 kerroksisista kortteleista ja kun hän murhauttaa 3 ihmistä joiden tutkijaksi sattuu Dredd niin 200 kerrosta, kymmenet palkolliset ja tuhannet viattomat siviilit on heikko suoja siinä vaiheessa kun laki saapuu taloon.

 Luin ensimmäisen Judge Dredd sarjakuvan 9 - 10 vuotiaana ja kyseinen lehti on edelleen hyllyssä. Kuten kaikki Suomessa julkaistut lehdet ja albumit sekä lisäksi englannin kielisiä joten sana fani sopinee minuun Dreddin kohdalla hyvin. Niille jotka ei tiedä niin tuomareilla on oikeus langettaa tuomiot saman tien, teloitusta myöten. Tämä on tarpeen sillä maailmasta on tullut rikollisten paratiisi ja tilanne karkaisi pahemmin käsistä jollei kovia lyötäisi kovemmin kuin tarve on. Sarjakuvasta on poikettu siinä että vaikka tulevaisuudessa ollaan niin kyseessä ei ole sci-fi tulevaisuus vaan uskottava, jopa mahdollinen tulevaisuus.

 Kun Stallone teki Judge Dreddin niin ei se huono elokuva ollut mutta ei se myöskään ollut Judge Dredd ja paljon jäi toivomisen varaa, myös tiettyjä perusteita oli muuteltu huomattavasti heikompaan suuntaan.Toiveisiin vastattiin ja perusteet saatiin vankalle pohjalle tässä Prometheuksen ohella vuoden odotetuimmassa elokuvassa, minulle siis, sillä Dredd 3D on pitkälti sitä mitä toivoinkin: Tyly, synkkä ja väkivaltainen ja kun päähahmot oli todella lähellä sarjakuvaa niin ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen. Juoni on yksinkertainen ja vertailut The Raidiin on oikeutettuja mutta turhia ja itselleni yhdentekeviä.

 Olivia Thirlby hoitaa roolinsa Judge Andersonina hyvin ja ei näyttelijöissä muutoinkaan moittimista ole mutta mikä tärkeintä niin Karl Urban on Dredd, mies, ase, LAKI! BD on jo ennakkotilauksessa ollut 2 kuukautta eikä harmita yhtään, tulisi jo niin saisi katsoa kolmannen kerran.

9/10

IMDb

Dredd 3D

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti