keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Urban Legend


 Maailma on täynnä urbaaneja legendoja: Alligaattoreita viemäreissä, Jeesus, Pop Rocks yhdistettynä limppariin räjäyttää vatsan, Allah, murhaaja soittaa yläkerrasta, Raamattu, murhaaja oli piilossa takapenkillä. Yliopisto jos mikä on loistava kasvualusta tarinoille mutta kun joku alkaa lahtaamaan porukkaa legendojen pohjalta niin silloin muutaman teinin päässä alkaa olla jopa ajatuksiakin.

 Scream käynnisti slasher-leffojen uuden aallon hetkeksi. Ongelma on että ainoa hyvä mikä silloin tuli oli Scream sekä Ihan Ok Halloween H20 sillä mm I Know What You Did Last Summer on kammottavaa paskaa.

 Eikä tämäkään ole mistää kotoisin ja leffa kaatuu heti alkumetreillä huonoihin sekä ärsyttäviin hahmoihin ja liki kaikki näyttelijät on raivostuttavia vaikkakin on pakko myöntää että Jared Leto osasi hommansa jo tässä vaiheessa hyvin ja Robert Englund on aina hyvä.

 Kun suht alussa paljastettu murhaajan ulkonäkö on kaikkea muuta kuin vakuuttava (Karvakauluksisella hupulla varustettu anorakki kun ei ole kovinkaan uhkaava) niin metsikkö raikaa äkkiä. I Know What You Didin yksi ongelma oli myös murhaajan ulkoinen olemus, sadetakki on sadetakki, käytännöllinen joo, uhkaava ei. Kun vielä leffan murhat on suurelta osin munattomia sekä mielikuvituksettomia niin ei tästä paljoa käteen jää. No, ensimmäisellä kerralla katsottuna 1998 murhaajan henkilöllisyys yllätti ainakin minut eli laskettakoon se plussaksi.

 Tämäkin tekele sai ainakin kaksi jatko-osaa joista olen yhden katsonut. Muistikuvia siitä ei ole ja kolmoseen en aio koskea. Joku raja se on minullakin ja se on alkanut tiukentumaan.

3/10

IMDb

Urban Legends

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Urban Legend

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti