tiistai 9. tammikuuta 2018

Monsters


 NASA onnistuu löytämään maan ulkopuolista elämää mutta sitä tutkimaan laitettu luotain putoaa paluussa Meksikon raja-alueelle. Mukana tullut elämä kumminkin selviää ja koko Meksikon ja Yhdysvaltojen välisestä rajasta tulee Infected Zone jossa ihmisellä ei ole paikkaa. Tai niin ainakin kansoille on kerrottu erilaisten elämien etsiessä paikkaansa sekä kohtaloaan valtavan muurin jakamassa maailmassa.

 Monsters ei ole perinteinen "hirviöelokuva" sillä tämän ns hirviöt ovat vain taustalla kummitteleva tekijä joiden teot kumminkin vaikuttaa moniin, kuten elokuvan päähenkilöiden matkantekoon paikasta A paikkaan B.

 Kaikkeen vaikuttaa eniten ihminen sekä ihmisen teot/tekemättömyydet ja Monsters onkin ihmissuhdedraama jonka maailmassa nyt vaan sattuu olemaan avaruusolentoja jotka ovat potentiaalinen uhka meidän olemassa ololle. Tavallisen kaduntallaajan kohtalot ei kiinnosta isokenkäisiä kauniista sanoista sekä lupailuista huolimatta ja ainoa oikea, todellinen asia on se ihminen joka on vierellä jakamassa kokemaasi, elämääsi.

 Ohjaaja Gareth Edwards onnistui luomaan Monstersissa jotain kaunista, unenomaista sekä erilaista ja tämä oli hänen ensimmäinen työ joka päätyi teattereihin asti. Seuraava askel olikin Godzilla jonka tarinan rakenteessa on jotain samaa: Ihminen on vain sivullinen suurempien asioiden jyllätessä.

 Edwardsin viimeisin elokuva on Rogue One eikä uutta ole ainakaan julkisesti työn alla mutta odotan mielenkiinnolla mitä mies saa vielä urallaan aikaiseksi, jälki on kumminkin ollut tähän asti hyvää.

7,5/10

PS: Jatko-osakin on tähän tullut ja olen jopa katsonut sen. Teistä ei kenenkään siihen kannata aikaansa haaskata sillä se on hienoja hirviöitä lukuunottamatta täyttä P*skaa. Nurisen siitä tarkemmin kunhan saan inspiraation tekstin loppuun asti suorittamiseen.

IMDb

Monsters

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Monsters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti