tiistai 26. joulukuuta 2017

Star Wars: The Last Jedi


 Luke Skywalker on löytynyt mutta mies ei ole innokas liittymään taisteluun Ensimmäistä Ritarikuntaa tai Kylo Reniä vastaan. Rey ei kumminkaan luovuta sillä hän tarvitsee apua myös itsensä suhteen, Voima kun on kaikkea muuta kuin helppo hallita varsinkin kun pimeät tahot havittelevat naista puolelleen. Kapinnalliset ovat ahtaammalla kuin koskaan mutta niin pitkään kuin henki pihisee on toivoa.

 The Last Jedi sai ristiriitaisen vastaanoton syistä jotka ymmärrän: Kestoa on paljon, tutut hahmot käyttäytyvät kaikkea muuta kuin odotetusti ja leffassa on omat heikkoutensa. Totutusta poikkeamiseen takertuivat sitten mielensäpahoittajat ja jotkut pässit ovat jo aloittaneet nimien keräämisen poistaakseen koko elokuvan virallisesta kaanonista.

 Mutta suksikaapa "Kun ei ennenkään noin ollut"-vinisijät kalliolta alas sillä The Last Jedi on hyvä leffa jonka muutokset oli yllättäviä ja rikkoivat hyvin totuttua kaavaa. Luken ja varsinkin Leian teot (Mikäli nyt jollekin tuli yllätyksenä se että prinsessallakin on Voima vahvasti mukana) veti mattoa kivasti jalkojen alta sekä pohjusti hvyin tulevaisuutta erilaisille Star Wars-tarinoille ilman tuttua sekä turvallista ja myös Rey/Kylo Ren kuvio ei mennyt ihan niin kuin odotin ja hyvä niin sillä mikä onkaan pahempaa elokuvissa kuin ennalta-arvattavuus?

 Ne heikkoudet minulle tuli jokseenkin väkinäisestä juonikuviosta joka pyöri Finnin ympärillä, aivan kuin hahmolle olisi pitänyt väkisin keksiä jotain käyttöä kun se nyt sattui olemaa edellisen osan keskeisiä tekijöitä. No, tarjosi se sentään sosiaalisen kannaoton jollaista en osannut odottaa.

 Tämä Uusi Trilogia tarjoaa sitä mitä pitääkin eli uutta ja vaikka Spin Offitkin ainakin alkoi hyvin niin tosiasiahan on että näihin päätarinan elokuviin ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota, joko nauttiakseen Suuren Avaruusoopperan kehittymisestä tai vain valittaakseen (Sitä Ihan Ok-välimaastoa kun ei tunnu juurikaan olevan) kaiken pilaamisesta uusilla ideoilla. Itse keskityn nauttimaan kehityksestä maailmassa joka on ollut minulle rakas jo lapsuudesta.

8/10

IMDb

Star Wars: The Last Jedi

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti