torstai 7. joulukuuta 2017

The Mangler


 Suuret pesulat voivat olla vaarallisia työpaikkoja, varsinkin jos sen sydämenä on vanha, suuri mankeli jonka kanssa leikkiminen voi käydä terveyden päälle. Mutta kun se alkaa käydä henkien päälle niin etsivä John Hunton alkaa epäilemään että kyse on jostain muusta kuin vain vanhasta, epäluotettavasta laitteesta.

 Elokuussa menehtyneen Tobe Hooperin ura ohjaajana oli kohteliaasti ilmaistuna epätasainen sillä hänellä oli pääosin joko onnistumisia (mm LifeforceThe Texas Chain Saw Massacre) tai täyttä paskaa (mm Night TerrorsCrocodile) ja välimallia löytyi vain joitain (mm Eaten Alive). Toki muitakin hyviä on, aivan kuten pa*kojakin, ei tähän kaikkea tarvitse luetella.

The Mangler on kumma kyllä sitä "Välimallia" osastoa vaikka muistelin tämän huomattavasti surkeammaksi teokseksi. Leffassa tapahtuu tasaiseen tahtiin (Olkoonkin ettei kaikissa tapahtumissa ole logiikkaa), verta on kiitettävästi ja maskeeraukset on todella hyviä. Myös hahmoista löytyy muutama pirun hyvin toimiva, kuten Ted Levinen näyttelemä Hunton ja leffan pääpiru Robert Englundin tulkitsemana.

 Elokuva on sekoitus kauhua, Film Noiria sekä komediaa joiden yhdistelmä pysyy kasassa joten kuten ja pahin ongelma minulle onkin tämän perusidea: Tappaja Mankeli. Se menee kieltämättä suurelta osin mainitulle komedia osastolle mutta silti pelkkä ajatus tahmaa, olkoonkin että taustalla on suuremmatkin kuviot. Stephen Kingin novellista en paljoakaan muista mutta sen verran kumminkin ettei tästä voi puhua mitenkään uskollisena sovituksena vaan vapauksia on otettu reilusti.

 Leffaan on tullut parikin jatko-osaa suoraan kotiteattereihin enkä ole niihin tutustunut. Ja jotenkin uskon etten tutustukaan.

6/10

IMDb

The Mangler

DVDCompare

DVD

Trailer

The Mangler

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti