maanantai 30. lokakuuta 2017

Moana


 Moana (joka oli tässä Vaiana Eurooppaan tulleen version nimen vaihdoksen vuoksi) on levoton päällikön tytär joka haluaa lähteä merille eikä jäädä pienelle kotisaarelle vaikka hän sitä rakastaakin. Merille lähtöön löytyy kumminkin oikea syy sillä monet saaret ovat kuolleet ja seuraavana vuorossa on Vaianan heimon koti ellei hän onnistu löytämään puolijumala Mauia korjaamaan tämän tuhat vuotta sitten tekemää virhettä.

 Moanan nimi siis vaihdettiin Vaianaksi Euroopan markkinoille. Ilmeisesti syy oli jo horsmaa puskevassa Italialaisessa pornotähti Moana Pozzissa mutta varmuudella en asiaa tiedä, sellaisia huhuja liikkui tämän julkaisun aikaan.

 Ja tavallaan asian ymmärtää, Google kun ei juurikaan erottele elokuvan nimeä kyseisestä neidosta joten lapsoset saattaisivat saada silmiensä eteen jotain tyystin muuta kuin kuvia tästä yllättävän hauskasta ja virkistävän erilaisesta animaatiosta jossa, kumma kyllä, päähahmot ei häviä paljoakaan lukuisille sivuhahmoille joista possu Pua ja varsinkin kana Heihei aiheutti naurut jos toisetkin. Myös leffan pysäytettävä pahuus oli monessa mielessä tavallisesta poikkeava ja todella komeaa katsottavaa.

 Kuten tietysti koko elokuva ja ääninäyttelykin oli kauttaaltaan laadukasta, jaksan edelleen hämmästellä sitä kuinka hyvä näyttelijä Dwayne "The Rock" Johnsonista kuoriutuikaan, mutta mieleenpainuvin ääni oli tietenkin Jemaine "What We Do in the Shadows" Clementillä, harmi vain että hänen hahmonsa oli näyttävyydestään huolimatta jokseenkin turha.

 Moana ei ole Disney ylväin hetki mutta viihdyttävä animaatio se kumminkin on, tosin jos et pidä vanhemmista Disney elokuvista joissa on paljon lauluja niin et pidä tästäkään sillä lauluja riittää. Minua ne ei niinkään häirinneet yhtä lukuunottamatta, harmi vain että se oli Moanan teema joka tuli 3-4 kertaa jossain muodossa leffan aikana. H*lvetin ärsyttävä jollotus!

7,5/10

IMDb

Moana

DVDCompare

Blu-Ray

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti