lauantai 28. lokakuuta 2017

Late Phases


 Ambrose on näkönsä menettänyt sotaveteraani jonka vaimo on menehtynyt äskettäin. Uusi koti ei oikein kiinnosta kuten ei elämä noin ylipäätään mutta kun jokin tappaa hänen naapurinsa sekä Ambrosen koiran niin sokean sotilaan vaisto kuten järki kertoo ettei tappaja ollut normaali eläinperäinen vaan jokin jonka toimintaan täysikuu liittyy. Ambrosella on kuukausi aikaa valmistautua.

 Late Phases herätti muutama vuosi sitten huomiota elokuvafestivaaleilla ja hommasinpa leffan hyllyynikin toista vuotta sitten. Niin se vaan aika taas ravasi ja sain tämän sitten nyt katsottua.

 Eikä Late Phases missään nimessä huono ole ja leffan ainoat ongelmat ovat rahan vähyydessä (Susi näyttää huonolta) sekä ohjaajan joissain hudeissa (Sitä näytetään paljon ja läheltä). Mutta on Here Comes the Devilinkin luotsanneen Adrián García Boglianon ohjauksessa paljon hyvääkin ja yksi niistä on hyvin ohjattu muodonmuutos kohtaus joka vetää vertoja An American Werewolf in Londonin vastaavalle kohtaukselle. Tosin efekteiltään Late Phases on heikompi mutta kohtaus on muutoin hyvin toteutettu.

 Näyttelijöissä ei heikkouksia ole, vaikkakin heistä Tom Noonan tuntuu olevan omana itsenään kameran edessä, mutta Ambrosea näyttelevä Nick Damici on katkeroituneena veteraanina sen verran loistava että taidanpa tutustua miekkosen töihin tarkemmin, Stake Land kun on ainoa joka suorilta tulee hänen töistä mieleen eli uskoisin että paljon on näkemättä.

 Ihmissusileffoja tulee harvoin ja useasti ne on täysiä susia. Late Phases ei sitä ole vaan se on viihdyttävä kauhutarina joka toimii hyvin draamanakin, ilman CGI:tä.

PS: Mainosjulisteella ei ole juurikaan tekemistä leffan kanssa eli elokuvan susi ei näytä huskyltä.

7,5/10

IMDb

Late Phases

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Late Phases

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti