perjantai 13. lokakuuta 2017

Blade Runner 2049


 K on Blade Runner, vanhentuneiden keinotekoisten ihmisten poistamiseen erikoistunut poliisi joka ei itsekään ole "oikea" vaan uudempaa mallia oleva keinotekoinen. Käskyt toteutetaan ohjelmien mukaisesti ja niiden kestävyyttä testataan joka tehtävän jälkeen jottei mahdollinen ohjelmistojen korruptoituminen jäisi huomaamatta, historia ihmisten sekä replikanttien välillä kun ei ole ollut ongelmaton. Mutta ei ole tulevaisuuskaan.

 Ridley Scottin alkuperäinen Blade Runner on mestariteos joka olisi takuulla minun TOP 10-listalla jos moisen tekisin. Joten kun jatko-osa tuleminen julkistettiin niin en tälläkään kertaa hurrannut vaikka jokin tietty toivo tulikin siinä vaiheessa kun teossa mukana olevien nimiä alkoi ilmaantua julkisuuteen.

 Ja h*lvetti vie hyvä käsikirjoitus sekä ohjaaja Denis Villeneuve varmisti sen että muutamasta ongelmasta huolimatta (Harrison Fordin mukana olo olisi pitänyt saada salattua vaikka tappouhkauksilla, yksi hahmo ei oikein toiminut ja yksi tarkeä kohtaus sotii koko muun elokuvan logiikkaa vastaan) Blade Runner 2049 on mykistävän hieno, kaunis sekä ajatuksia herättävä kokonaisuus joka ei aliarvioi katsojaansa.

 Leffa muistuttaa visuaalisesti alkuperäistä mutta koska tapahtumien väliä on noin 30 vuotta niin tottakai muutoksiakin on. Elokuvassa on samaa lohduttomuutta sekä ihmiskunnan lopun makua kuin aikaisemmassakin ja ylikansoitus on nostettu selkeämmin esille. No, syystäkin sillä sillä saralla ongelmat ovat alkaneet oikeassakin elämässä jo pari miljardia suuta sitten mutta todellisuudessa me emme pääse levittäytymään avaruuteen kuten tässä vaan ihmiskunta tulee panemaan itsensä hengiltä.

 Krista Kososen mukana olon on tottakai kotimainen "lehdistö" huomioinut suht laajasti ja onhan se hieno saavutus päästä perähikiältä suuren maailman tuotantoon. Suoritus taas: Kaksi lyhyttä kohtausta ja yksi repliikki Suomeksi joka oli yhtä luonteva kuin Immo Kuutsan kampaus. TORILLE!

 Blade Runner 2049 on jo nyt erinomainen elokuva ja tulevaisuudessa tätä todennäköisesti sanotaan klassikoksi. Ja sen nimikkeen leffa on ansainnut.

9/10

IMDb

Blade Runner 2049

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti