sunnuntai 27. marraskuuta 2016

The Pacific


 Japanilaisten osalta raukkamainen hyökkäys Pearl Harboriin oli todella paha virhe sillä se sai Yhdysvallat mukaan Toiseen Maailmansotaan täydellä höyryllä Tyynellä Valtamerellä. Mutta Amerikan pojat eivät olleet valmiina siihen kuinka raivoisasti Japanilaiset puolustivat alueita joita pitivät omanaan ja mitä lähemmäksi Jenkit Japanin pääsaaria pääsivät niin vastustus vain koveni.

 The Pacificilta odotettiin aikoinaan paljon sillä olihan kyseessä Band of Brothersin "sisarsarja" samoilta tekijöiltä ja ainakin minun odotukset olivat aikoinaan korkealla. Kenties jopa liian korkealla sillä olin pettynyt sarjaan sen julkaisun aikoihin.

 Mutta kuinka nyt, 6 vuotta myöhemmin? No, ei The Pacific mikään Band of Brothers ole mutta ei sarja missään nimessä huono ole, muutama turhan oloinen jakso kymmenen osan sekaan on kumminkin eksynyt. Mutta kun sanon turhan oloinen niin ei se tarkoita sitä että ne olisi täysin turhia, kenties tylsä olisi oikeampi termi. Kyllä, sotilaat olivat välillä lomilla joilla tehtiin muutakin kuin ammuskeltiin, kyllä, sotaobligaatioita varten oli mainoskiertueita (Joita Clint Eastwoodin Flags of Our Fathers käsitteli jo aivan tarpeeksi) ja aivan varmasti sotilaillakin on tunteet.

 Mutta vaikka sotaa ei kenties pitäisi viihteellistää noin ylipäätään niin PE*KELE kyllähän sotadraamaa katsotaan sotimisen ja sen historian kannalta, ei tunteiden tai lässynlään-kannalta. Hitto jättäisivät edes jonkin genren rauhaan estrogeenia tuottavan yleisön houkuttelulta! Jättäkää nyt edes joku asia puhtaasti miehille, onhan naisillakin... Öö... Synnytys!

 Krhm... The Pacificissa on otettu hyvin huomioon sekin kuinka tappava sotilaita ympäröivä luonto on ollut sekä sen vaikutus ihmisen psyykkeeseen ja sarja onkin huomattavasti yksilötasolla liikkuvampi draama kuin Band of Brothers.

 B.o.B: n tasolle The Pacific ei yllä mutta katsomisen arvoinen tämäkin on, tosin ei haittaa vaikka jättäisikin pari jaksoa välistä.

 PS: Kirjoittelin tämän noin viikko sitten kalsarikannissä joten tekstissä voi olla joitain loukkaavia piirteitä. Entä sitten? Itsesensuuri on sensuuria sekin.

7,5/10

IMDb

The Pacific

DVDCompare

BluRay

"Trailer"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti