sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Don´t Breathe


 Rocky, Alex ja Money ovat kaveruksia joilla on tavoitteita: Ryöstää rikkailta juuri sen verran ettei mahdollisen kiinni jäämisen seurauksena tuomiota tulisi kovinkaan paljoa. Rocky ja Money haluaisivat myös pois kuolemaa tekevästä Detroitista mutta Alexia sitoo kaupunkiin perhe. Kumminkin itsesuojeluvaiston pettäessä kolmikko tunkeutuu sokean sotaveteraanin kotiin ja eloonjääminen on sen jälkeen hyvin epätodennäköinen vaihtoehto.

 Ohjaaja Fede Alvarez yllätti minut positiivisesti Evil Deadin uusintaversiolla joten tottakai tämäkin kiinnosti, varsinkin kun kehujen määrä alkoi ennakkoon nousta todella korkeaksi.

 Mutta kuten niin useasti käy niin valtaosa kehuista ei oikein pidä paikkaansa. Ok, leffan alkupuolisko on tunnelmallinen ja yllättävä mutta heti alusta minulle kehkeytyi se pahin ongelma: Hahmoista ei välitä. Itse murtauduitte (teitte rikoksen) eli kärsikää PRKL, aivan sama mikä motivaatio ajoikaan tekoihinne. Loppupuolella huomio kiinnittyy muihin asioihin eli hahmoja kohtaan kokemani välinpitämättömyys menettää merkitystään muttei tarpeeksi.

 Näyttelijöistä ei heikkouksia löydy ja varsinkin Stephen Lang murron kohteena olevan talon omistajana on roolissaan loistava. Fede Alvarez on hyvä ohjaaja ja aionkin katsoa miehen tulevia töitä mutta käsikirjoittajaksi hän tarvitsisi jonkun muun kuin itsensä tai ainakin paremman kumppanin kuin tätä kaverina kynäilleen Rodo Sayaguesin sillä leffan pahimmat ongelmat ovat käsikirjoituksessa. Loppua kohden ongelmia tuli jo sen verran että käämien palaminen oli lähellä sillä... No, katsokaa itse mutta minusta elokuvaa ei ole osattu lopettaa ajoissa vaan loppuja oli liikaa ja jotain olisi pitänyt karsia.

 Pahuus, sekä oikeus, on suhteellinen käsite ja eloonjääminen jokaisen elollisen pohjimmainen vaisto joka ajaa meitä kaikkia eteenpäin. Mitä itse kukin on valmis tekemään selvitäkseen selviää vasta sitten kun se tilanne tulee jolloin sinulta ollaan viemässä sitä tärkeintä pois. Niin myös tässä, olitpa sitten "hyvä" tai "paha".

7/10

IMDb

Don´t Breathe

DVDCompare

-----

Trailer (Onko Bloggerilla joku sensuuri kauhuleffojen suhteen?)

Don't Breathe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti