perjantai 25. marraskuuta 2016

Zootopia


 Tuhansia vuosia sitten eläimet söivät toisia eläimiä mutta evoluution myötä moinen on loppunut. Rikollisuutta sekä vääryyttä maailmassa kumminkin on ja tätä tahtoo osaltaan vähentää Judy Hopps, pieni pupu joka haluaa poliisiksi Zootropolikseen, kaupunkiin jossa on 15 erilaista sää vyöhykettä ja koko eläinmaailman kirjo. Sekä kadonneita nisäkkäitä, entisiä petoeläimiä joiden kohtalosta ei ole varmuutta...

 Siinä vaiheessa kun perinteinen animaatio hiipui ja Disneykin joutui siirtymään tietokone animaatioihin niin muutamat yhtiön tuotokset horjui pahasti. Mutta nyt kun aikaa on mennyt niin Disney on palannut paikalleen animaatioiden jättiläisenä, hyvässä ja pahassa.

 Hyvä on tietysti se että visuaalinen puoli on huikeaa katsottavaa, huono se ettei Disney uskalla ottaa riskejä vaan jättiläisen koneisto tarvitsee rahaa toimiakseen eli silloin on parempi pelata turvallisesti. Zootopia (tai Zootropolis täällä päin) ei kumminkaan pelaa liian varman päälle vaan leffan paikoittainen synkkyys yllätti positiivisesti ainakin minut.

 Myös leffan hyvin ajoitettu huumori toimii ja vaikka kestoakin on liki 110 minuuttia niin tylsistyminen ei käynyt lähelläkään vaan elokuva toimii alusta loppuun. Ääninäyttely on tietysti taattua laatua eikä tällä kertaa hermoille käy yksikään hahmo, äänenä tai muutoinkaan.

 Negatiivinen puoli Zootopiassa on se ettei animaatioiden tarinankulku kaavaa ole sorkittu vaan "Virheiden kautta voittoon"-teema on vahvasti läsnä kuten sekin ettei pidä olla ennakkoluuloinen. En kumminkaan väitä että ne ovat huonoja teemoja, ne vaan nähty jo niin saa**nan monesti. Joka tapauksessa Zootopia on hieno animaatio joka sopii hyvin rentoon iltaan, ilman liikoja Päänsärkyä kuvien kanssa- hetkiä

8,5/10

IMDb

Zootopia

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti