lauantai 5. marraskuuta 2016

Doctor Strange


 Stephen Strange on neurokirurgi parhaimmasta päästä sekä turhamainen rokkitähti omalla sarallaan. Mutta kun miehen kädet menettävät onnettomuudessa suuren osan toimivuudestaan niin Strangen on etsittävä uusia parannuskeinoja tilaansa fyysisen maailman ulkopuolelta. Lopulta hän löytää kumminkin jotain huomattavasti suurempaa kuin mitättömän ihmisen olemassa olon.

 Viimeisin Marvel leffa jonka olen katsonut on Guardians of the Galaxy ja enpä ole katsonut vielä ennen Guardiansia tulleita Iron Man Threetä tai Captain America: The Winter Soldieriakaan. Syynä on jokseenkin täydellinen tympääntyminen mahtipontisiin suuren budjetin rymistelyihin mutta tämän kohdalla mielenkiinnon herätti hahmo sekä pääosissa olevat Benedict Cumberbatch ja Tilda Swinton.

 Ja onneksi kävin katsomassa sillä Doctor Strange toimi musiikkeja myöten (Musiikeissa varsinkin lopputekstien aikana oli kivaa hippifiilistelyä lievillä proge vaikutteilla) ja näyttelijät oli tasan tarkkaan niin hyviä kuin odotinkin, ainoastaan Mads Mikkelsen jäi vaisuksi mutta vaisu oli hahmokin vaikka pahan alku päätarinalle hänen tulkitsema Kaecilius onkin.

 Efektipuoli oli tietysti puhdasta CGI:tä mutta toimivaa sellaista (sekä jotain sellaista mitä odotin aikoinaan ennakkoon todella yliarvostetulta Inceptionilta) ja jopa parjattu 3D:kään ei häirinnyt vaan se antoi jopa tukea joillekin efekteille vallan mallikkaasti.

 Doctor Strange on toimivaa viihdettä (ja paikoitellen sitä kivaa värikästä halluilua jota sarjakuvakin tarjoaa) joka taisi herättää uudestaan halun katsoa Marvelin väliin jääneitä tuotoksia. Olenko vielä samaa mieltä huomenna? Aika näyttää...

8/10

IMDb

Doctor Strange

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti