sunnuntai 10. tammikuuta 2016

The Boogens


 Coloradon vuoristossa on suljettuja hopeakaivoksia joista yhden uudelleen avaamista on jo aloiteltu. Kaivoksessa tapahtui aikoinaan onnettomuuksia ja se suljettiin vuonna 1912 kun 27 kaivostyömiestä jäi loukkuun eikä heistä yhtäkään saatu ulos. Mutta nyt (1981), liki 70 vuotta myöhemmin kaivoksen tapahtumiin alkaa tulla selvyyttä. Ongelma on siinä että onnettomuudet eivät olleet onnettomuuksia ja syylliset ovat jälleen kerran vapaina vuosien vankeuden jälkeen.

 Itse Stephen King on aikoinaan kehunut The Boogensia ja sen "Boogenseja" ja syystäkin sillä se puoli toimii kasari pikkubudjetin puitteissa todella hyvin mutta muutoinkin elokuva pitään mielenkiinnon yllä alusta loppuun. Yksi syistä on hyvin onnistuneet hahmot vaikka näyttelijöissä välillä toivomisen varaa onkin. Ohjaaja James L. Conway osaa tarvittaessa luoda tunnelmaa mutta vaikka leffaa jaksaakin seurata hyvin niin onhan tämä paikoitellen tylsähkö.

 Mutta tylsähkö tai ei niin silti The Boogens voittaa mennen tullen monet modernit hirviöelokuvat persoonallisuudellaan vaikka kengännauhojen hinnan lisäksi rahaa olisikin kannattunut koettaa hankkia lisää ainakin kenkien verran, edes käytettyjen.

 
7/10

IMDb

The Boogens

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer (Tai myyntipuhe ainakin)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti