keskiviikko 20. tammikuuta 2016

The Good Dinosaur


 Arlo on pieni ja ruipelomainen apatosaurus joka kaiken kukkuraksi pelkää kaikkea ja koska meteoriitti ei osunutkaan maahan 65 miljoonaa vuotta sitten vaan meni ohi niin Arlolla on pelättävänä myös ihmiset. Tai ainakin yksi maanvaiva jonka olemassa olo kääntää Arlon maailman ylösalaisin.

 Pixarin edellinen animaatio Inside Out oli enemmän kuin positiivinen kokemus. Valitettavasti The Good Dinosaur ei ollut vaikka huono tämäkään ei ole.

 Visuaalisesti elokuva on hieno ja leffan maailma on yllättävän hillitty eikä huumoria ole läheskään niin paljon kuin useissa muissa yhtiön tuotannoissa mutta draamaa riittää siitäkin edestä ja se on paikoitellen yllättävänkin koskettavaa. Leffa on seikkailu muttei kumminkaan jatkuvaa heikkopäistä kohkaamista vaikkei siltäkään täysin vältytä. Myös yltiösöpöjen hahmojen vähyys yllätti aivan kuten rumien hahmojen määrä.

 Ja siinä tullaankin yhteen asiaan mikä syö The Good Dinosaurusta: kohdeyleisön ristiriitaisuus sillä ei tämä ole aivan pienien pilttien juttu vaan leffassa on joitain kohtauksia joissa ikärajan mukaiset 7-vuotiaatkin saattavat saada hepulin. Tai hitostako minä tiedän kuinka turtia nykyajan pennut ovat mutta veikkaan että saavat hepulin ja koska leffassa on yllättävän paljon kauneuttakin, jopa seesteisyyttä, alusta alkaen niin ristiriitaisuus säilyy alusta loppuun.

 Mutta kun muutama pakollinen animaatioiden klisee on onnistuttu välttämään niin heikkouksistaan huolimatta The Good Dinosaur on ihan mukiin menevää rentouttavaa viihdettä joka ei sovi joka kyynikolle. Minulle sopi.

7/10

IMDb

The Good Dinosaur

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti